Review Intercontinental Tokyo Bay

Na een vlucht van meer dan 12 uur richting het verre oosten is het enige wat je wil doen in bed ploffen en je jetlag eraf slapen. Voor onze trip naar Tokyo viel ons oog dan ook op de Intercontinental Tokyo Bay, die relatief gezien best betaalbaar was.

Intercontinental is het meest "exclusieve" merk van de IHG hotel groep. De hotels staan gekend om luxueus uitgevoerde interieurs, in donkere en stijlvolle tinten. Een schril contrast met bijvoorbeeld Hotel Indigo (zie onze eerdere reviews van Hotel Indigo Parijs en Hotel Indigo Tel Aviv).

Het hotel bevindt zich aan de Tokyo Bay, een mooie locatie waar je een uitzicht hebt op de baai en de Rainbow Bridge. Het hotel ligt op wandelafstand van een drietal verschillende stations (zowel voor metro als voor Japan Rail) waardoor je je snel kan verplaatsen naar een andere regio in de stad.

Wanneer je het hotel binnenwandelt valt de ruime en stijlvolle lobby op. De lobby straalt de relaxte sfeer uit die je mag verwachten van een Intercontinental hotel, en toch merk je de subtiele oosterse invloeden in de decoratie.

Bij het inchecken merk je al de bijna obsessieve, typische Japanse stijl van hospitaliteit. Je wordt op je wenken bediend, maar wel alles netjes binnen de vooropgestelde regels. Als lid van het Ambassador-programma krijg je de volgende voordelen wanneer je verblijft in de Intercontinental Tokyo Bay.

  • Dagelijkse krant

  • Upgrade naar een hoger kamertype

  • Welkomstcadeautje

  • Laat uitchecken

  • Korting op het supplement voor lounge-toegang

Aangezien we met 5 personen reisden boekten we 3 kamers. In de reservatie boekten we het goedkoopste kamertype aangezien we vooral zouden slapen in de kamer en het dus absoluut geen zin had om meer geld uit te geven dan nodig.

De kamer voelde heel ruim aan, naar Japanse normen zelfs gigantisch. Aan de raam was ook een klein salon ingericht. Een echte werktafel was er helaas niet. Al onze kamers waren voorzien van 2 twin-bedden. De bedden zijn zeker breed (voor een twin-bed althans), met aangename dekens en kussens. Sommige IHG-hotels proberen bedden van dit formaat te slijten als Queen-bedden (ja Crowne Plaza Antwerpen, ik kijk jouw richting uit).

Op het nachttafeltje is een handige stekkerblok voorzien, waarop je niet standaard stopcontacten vindt maar ook 2 usb-poorten. Ongelooflijk hoeveel hotels nog steeds de noodzaak van makkelijk bereikbare oplaadpunten voor je elektronische apparaten onderschatten. Dit heeft men in dit hotel netjes opgelost met deze stekkerblok.

Twee personen van ons reisgezelschap zijn lid van het Ambassador-programma. Ikzelf ben "Gold" Ambassador, en de andere is "Spire" Ambassador. Bij navraag kwam het check-in team dan ook tot de conclusie dat ik als Gold Ambassador recht had op een upgrade van één niveau, en de tweede persoon als een Spire Ambassador op een upgrade van twee niveaus. Aangezien in de derde kamer geen Ambassador-member zou verblijven had deze kamer geen recht op een upgrade. Zoals ik al zei, alles volgens het boekje...

Uiteindelijk maakte het niet zo heel erg veel uit, en de kamers zijn nagenoeg identiek. De standaardkamer had een uitzicht over de stad, wat zeker de moeite is. De andere kamers hadden uitzicht op de Tokyo Bay en de Premium kamer had als extraatje dat het uitzicht ook te bewonderen valt vanuit de badkamer.

De badkamer zelf is niet al te groot, maar wel voorzien van een bad en aparte douche. Een Japans toilet met alle toeters en bellen kan uiteraard niet ontbreken.

Vreemd genoeg stonden hier in de douche zeep en shampoo-flessen op groot formaat, in tegenstelling tot de persoonlijke ameneties die we gewend zijn van andere Intercontinental-hotels. Ik hoop dat dit ook niet een trend is die zich gaat doorzetten.

Het ontbijt wordt geserveerd in één van de restaurants van het hotel. Het buffet omvat heel wat "standaard" westerse keuzes, maar ook Japanse specialiteiten zoals miso-soep, rijst- en noedelgerechten. Wie wil kan een eitje naar wens laten bereiden door de chef.

Conclusie

Tokyo is een relatief dure stad voor wat betreft logement. Ben je bereid om iets meer te betalen, dan is de Intercontinental Tokyo Bay een goede keuze. Zowel de locatie als de consistente (en misschien een tikje voorspelbare) kwaliteit maken dit tot een no-brainer voor wie vooral een goede nachtrust wil bekomen. Verblijf je er iets langer en ben je Ambassador-lid kan je misschien gebruik maken van de voordelige tarieven voor toegang tot de Club Lounge. Anderzijds heeft Tokyo zoveel te bieden, en zoveel fantastische plekjes om te tafelen en/of iets te drinken, dat het bijna zonde is om in het hotel te blijven plakken. Eens je je jetlag er hebt afgeslapen dan toch.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Jumpseat kan een compensatie ontvangen wanneer je deze links gebruikt. Lees hier meer over ons beleid.

Deze artikels kunnen je ook interesseren