Tim Baelus

4 min leestijd

Hotel Indigo Paris Opera - verfrissend hotel

Aan hotels in Parijs geen gebrek: van de duurste luxeketens en gezellige boutique hotels tot groezelige ketens aan de rand van de stad: iedereen vindt wel een hotel naar zijn smaak in de stad van het licht. Met het InterContinental Paris Le Grand Hotel is er al een mooie Jumpseat-optie beschikbaar voor wie een weekendje Parijs op het oog heeft. Onlangs breidde de keuze nog wat verder uit. Hotel Indigo heeft namelijk enkele maanden geleden een nieuwe vestiging geopend in het centum van Parijs. Wij verbleven er een nacht in een Junior Suite.

We hadden de nacht voor ons verblijf in het redelijk muffe en oubollige (maar ook zeer dure) InterContinental Le Grand Hotel (dat om de hoek ligt) doorgebracht. Het contrast kon niet groter zijn. In het InterContinental Hotel voelde ik me niet echt welkom en de gasten waren er allemaal op leeftijd, de inrichting is oubollig, bruin, saai. De ober aan het ontbijt was onbeleefd, kortaf en stond er duidelijk tegen zijn zin. Hotel Indigo daarentegen is het hippe merk van de IHG groep en het publiek is een pak jonger. De Indigo hotels kenmerken zich door uitbundige kleuren, muurschilderingen, trendy meubilair, ... Ook het personeel wordt duidelijk gerekruteerd met deze waarden in het achterhoofd.

Hotel Indigo - Bar (Foto: Hotel Indigo)

Voor onze kamer hadden we 30.000 IHG Rewards Club punten betaald. De prijzen van de standaardkamers schommelen rond de 300 euro per nacht, dus punten gebruiken leek een goede keuze. Jammer genoeg was 30.000 punten enkel een introductietarief. Ondertussen is de prijs opgetrokken tot 40.000 punten. Er zijn nog niet echt veel Best Price Guarantee mogelijkheden, aangezien het hotel nog nieuw is en er nog niet veel websites kamers aanbieden. Toch is onlangs één van onze forumleden succesvol geweest en heeft dus volledig gratis in dit hotel kunnen verblijven. Wij kregen een mooie upgrade naar een Junior Suite.

Qua locatie kan je niet veel beter zitten in Parijs. De opera ligt op wandelafstand, net zoals de Place Vendôme. De muren aan de lift zijn beschilderd met een omgevingsplan. Zo kan je tijdens het wachten op de lift je wandeling door Parijs al uitstippelen.

Omgeving van het hotel (paars)

Het hotel zelf ligt in een zeer mooie en rustige straat. Je moet wel goed uitkijken dat je het hotel niet voorbij loopt. Aan de buitenkant is, op twee kleine plaatjes aan de gevel na, niet te zien dat dit een Hotel Indigo is.

Hotel Indigo - Ingang

Met slechts 57 kamers is dit hotel een verademing wanneer je de grote business-hotels gewoon bent. In de grote ketens, en dan zeker de InterContinental hotels, heb ik vaak het gevoel een nummer te zijn. Ik heb er de indruk dat ik constant aangestaard word door de Russische miljonairs die hun blonde veroveringen mee op luxehotel nemen. Hier heb ik dat gevoel absoluut niet. Hoewel het hotel niet goedkoop is, trekt het toch een ander publiek aan. Ik zou zelfs durven zeggen dat InterContinental hotels een publiek aantrekken dat veel geld, maar weinig smaak heeft. In een Hotel Indigo komen mensen met wat minder geld, maar meer smaak.

Onze kamer op de derde verdieping was, zoals gezegd, een Junior Suite. De kamer laat duidelijk zien waar de Indigo keten voor staat: uitbundige kleuren, leuke accenten, licht en ruimte.

Hotel Indigo Paris Junior Suite

Dit was één van de leukste Junior Suites waar ik de nacht al heb doorgebracht. Bovendien zorgt de zeer grote inkomhal er voor dat de kamer nog ruimer lijkt dan ze is. Zodra je de deur opent, lijkt het of je een modern Parijs' appartement binnen wandelt.

Hotel Indigo Paris

In de badkamer bevindt zich een zeer grote douche. Het terugkerende thema is het Parijse nachtleven, en dan meer bepaald de opera. De spiegel is een leuke interpretatie van de klassieke make-up spiegels die je in theaters terugvindt.

Hotel Indigo - Badkamer
Hotel Indigo - Badkamer Ameneties

Aangezien het hotel zich niet echt op een zakenpubliek richt, heeft het (buiten een zeer kleine fitnesszaal) geen extra ontspanningsfaciliteiten, wat wel jammer is. Een fitnessruimte is het laatste dat ik zou gebruiken na een dagje sightseeing of in het spoor van je vrouw van boetiek naar boetiek slenteren. Een sauna of zwembad, om na een drukke dag te relaxen, mis ik hier wel.

Hotel Indigo - Fitnessruimte

Het hotel heeft verder ook een restaurant en wijnbar, waar we tijdens ons verblijf geen gebruik van hebben kunnen maken. Het enige dat we hier over kunnen vertellen is dat het werkelijk prachtige interieur ook hier terug komt.

Hotel Indigo - Restaurant

Concluderend kunnen we zeggen dat dit hotel wat fun en originaliteit brengt in het redelijk oubollige Parijse hotellandschap. De kamers zijn niet goedkoop (maar dat zijn ze nooit als je op zo'n toplocatie in een wereldstad wilt verblijven), maar 40.000 punten per nacht valt zeker mee voor dit leuke hotelletje. Aanrader. 

Deze artikels kunnen je ook interesseren