Een weekendje uit in Londen

Londen is een populaire stad bij citytrippers, en met reden. De stad biedt een massa bezienswaardigheden en is gemakkelijk en vrij goedkoop bereikbaar vanuit België. De stad heeft ook heel wat te bieden voor wie houdt van avond-entertainment!

Wanneer het DJ-collectief Above & Beyond ongeveer een jaar geleden aankondigde opnieuw op Acoustic-tournee te gaan, en daarbij de befaamde Royal Albert Hall in Londen aan te doen, heb ik geen seconde getwijfeld en tickets gekocht zodra ze beschikbaar werden.

Van Antwerp Airport naar London City

Begin dit jaar was er een leuke promotie bij Cityjet (WX), waarbij je tussen Antwerp Airport (ANR) en Londen City Airport (LCY) kon vliegen voor slechts 65 EUR.

Eerste stop van de dag was dan ook de luchthaven van Antwerpen, waar sinds mijn laatste passage toch een en ander werd vernieuwd. De erg gezellige bar met Belgische producten vlak voor de veiligheidscontrole maakt het wachten een pak aangenamer.

https://www.instagram.com/p/BFBhY8NyxCd/

Pittig detail: Dit specifieke Cityjet-tarief bevatte een fare basis van 0 EUR, met andere woorden: ik betaalde enkel de taksen. Vermoedelijk een tactiek om de toestellen te vullen op deze rustige middagvlucht, in de hoop dat men voor de terugvlucht een duurder tarief kiest.

Eens geland op London City Airport kan je heel eenvoudig via de Docklands Light Railway van de terminal naar het centrum van London reizen. De DLR is geïntegreerd met London Underground waardoor je snel kan overstappen zonder extra tickets te hoeven kopen. Uiteindelijk kostte het mij alles samen ongeveer twee uurtjes tijd om van de luchthaven van Deure tot in het centrum van Londen te geraken. Treinfans zullen opmerken dat je er met de Eurostar minstens even snel bent, maar een final approach over het financiële centrum van Londen is oneindig veel leuker toch?

Een royaal concert in de Royal Albert Hall

In de inleiding haalde ik het al even aan, het uiteindelijke doel van de trip was om een concert bij te wonen in de befaamde Royal Albert Hall. Deze concertzaal is geroemd om zijn decor, en ook het ellipsvormige gebouw is een pareltje. Al van bij het binnenkomen in de zaal merk je de warmte in de klank ervan, ondanks (of misschien net dankzij) het feit dat de zaal zo'n zes verdiepingen hoog is.

De befaamde Royal Albert Hall in South Kensington, London
https://www.instagram.com/p/BFCuwMXyxNr/

Mispak je echter niet aan de prijzen van de catering ter plekke. De prijs voor een pint plat Japans bier loopt al snel op tot een kleine 6 Euro.

Voor wie de concertzaal wel eens wil bezoeken maar niet per sé een concert wil meepikken zijn er verschillende guided tours online te boeken.

Musicals en Londen, perfecte match

Tijdens een korte lunch na een tour (meer over sightseeing in Londen in een volgend artikel) hadden we het plan opgevat om eens te kijken naar de mogelijkheden om een musical mee te pikken. Al snel bleek dat het geen sinecure is om betaalbare tickets te vinden voor voorstellingen in het weekend. Het geluk bleek aan onze kant want via een online ticketbureau kon ik nog net 2 tickets bemachtigen voor de musical Wicked.

De musical "Wicked" speelt momenteel in het Apollo Victoria theater in London

Wicked wordt momenteel gespeeld in het Apollo Victoria Theater in een werkelijk prachtig decor. De musical vertelt het verhaal van de heksen uit het gekende verhaal "The Wizard of Oz".

Een musical bezoeken is een ervaring die ik iedereen absoluut kan aanraden, en Wicked is eigenlijk een mooie instapper voor wie nog nooit een musical heeft gezien.

Clubbing in Londen: de legendarische Ministry Of Sound

Elke liefhebber van elektronische muziek heeft er wel al van gehoord, Ministry Of Sound is dan ook zowat hét bekendste label voor elektronische muziek. Het verhaal van Ministry in Londen begon als de gelijknamige club, die tot op de dag van vandaag de grootste namen programmeert.

Zoals de meeste dingen in Londen is Ministry perfect bereikbaar met het openbaar vervoer, de club ligt op wandelafstand van de Tube-stop Elephant & Castle, al is het wel een beetje zoeken wanneer je voor het eerst de club opzoekt.

De club programmeert geregeld thema-avonden, en kan door zijn opbouw met verschillende zalen een gevarieerde line-up voorstellen. Eerlijk is eerlijk, naar mijn smaak was enkel de muziek in The Box te verteren, de andere zalen waren maar pover.

The Box is één van de kleinere zalen van Ministry of Sound maar kan uitpakken met een stevige licht- en geluidshow.
Ministry Of Sound heeft een erg gezellige patio om even tot rust te komen.

De patio buiten is een gezellige plek om even tot rust te komen of om iets te eten. Het eten is er, net zoals het drinken overigens, (erg) duur, maar zeker bij het doorbreken van de ochtendzon kan een kleine snack of een flesje water wonderen doen. Voor wie een bezoekje aan Ministry overweegt, vergeet zeker geen gehoorbescherming. Van Joke Schauvliege hebben ze daar nog nooit gehoord, met torenhoge decibelniveaus als gevolg.

Kortom

Londen is een erg diverse stad en biedt een enorme waaier aan mogelijkheden om de avond door te brengen. Of je nu van een (klassiek) concert wil genieten, een musical meepikken of een avondje gaan clubben, er is voor ieders wat wils en wat ik hierboven heb beschreven is maar een kleine greep uit wat er mogelijk is. Zorg wel voor voldoende ponden, want elk van de bovenstaande activiteiten sloeg een serieuze krater in mijn budget.

 

Deze artikels kunnen je ook interesseren