Brussels Airport innoveert met Connector

Brussels Airport heeft de voorbije twee jaar stevig gebouwd aan de grootste vernieuwing van de luchthaven sinds de bouw van de A-pier bijna 15 jaar geleden. Het nieuwe gebouw heet Connector en werd vandaag officieel voorgesteld in aanwezigheid van de Koning. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan een heel scala bars, restaurants en shops, en aan de grootste en modernste veiligheidscontrole van Europa.

 Connector verbindt

Inauguration Spectacle Connector at Brussels Airport

De naam van het nieuwe gebouw is niet zomaar gekozen. Het vormt de bovengrondse verbinding tussen het terminalgebouw en de A-pier, waar de meeste intra-Europese vluchten vertrekken. Het vervangt de bestaande tunnel, die door veel passagiers als een ongemak werd ervaren.  Als passagier zal je vanaf nu rechtstreeks van de vertrekhal naar de gates kunnen wandelen met een minimum aan trappen. Voor aankomende passagiers geldt hetzelfde: de verbinding naar de bagagehal en de uitgang is een stuk aantrekkelijker geworden.

"Connector staat symbool voor onze strategie sinds 2012 waarin onze klanten centraal staan. Want met Connector willen we eerst en vooral onze passagiers en luchtvaartmaatschappijen een kwalitatievere infrastructuur bieden", legt Arnaud Feist uit, CEO van Brussels Airport Company. "We zijn ook zeer verheugd een Belgisch icoon met internationale uitstraling in Connector te verwelkomen: de raket van Kuifje. Het staat symbool voor alle avonturen en reizen die Kuifje heeft ondernomen. De raket is op maat gemaakt met de hulp van Moulinsart en neemt onze bezoekers in gedachten mee naar herinneringen uit hun jeugd."

Moulinsart en Brussels Airport brengen de raket van Kuifje in de luchthaven

Connector zal de reizigers toelaten om van de check-in rechtstreeks door te wandelen naar de gate van hun vlucht in pier A of pier B, met een minimum aan verticale verplaatsingen. Omgekeerd verzekert het gebouw de aankomende passagier een snelle en aantrekkelijke verbinding naar de bagagehal en de uitgang. Bij het ontwerp van het gebouw heeft men voor een open en transparant gebouw gekozen om passagiers een ruim zicht te geven op alle activiteiten op de luchthaven. De grote ramen en hoge plafonds zijn bedoeld om een groot en aangenaam ruimtegevoel te creëren.

Innovatieve veiligheidscontrole

Connector zal de grootste veiligheidscontrole van Europa zijn

Wie Connector binnenstapt, passeert eerst de toegangscontrole. Even de boarding pass op de scanner leggen en de deurtjes gaan open. Voorlopig gaan alleen passagiers voor Pier A via Connector naar hun gate. In 2016 zullen ook de passagiers van Pier B via Connector gaan. Na de boarding pass-controle kom je aan de nieuwe veiligheidscontrole, waar alle passagiers en hun handbagage gecontroleerd worden op verboden producten of voorwerpen.

Het screeningplatform is met 25 screening lanes het grootste screeningplatform van Europa. De veiligheidsagenten die de beelden van de bakjes bekijken, zitten niet langer naast de scanner maar in een controlekamer naast het screeningplatform. Dankzij dit nieuwe systeem om de x-ray beelden van bagage van op afstand te analyseren, zal alles efficiënt verlopen. Brussels Airport is daarmee de eerste luchthaven wereldwijd die remote screening voor passagiers op grotere schaal gebruikt.

Shoppen, dineren of relaxen met zicht op het tarmac

Comfortabele zetels met een prachtig zicht op het tarmac, ook dat is Connector!

Al van bij de screening heb je een direct zicht op de activiteiten op het tarmac. Dankzij de grote ramen in Connector kan je blijven genieten van het spectaculaire zicht op de vliegtuigen.

Meteen na de veiligheidscontrole kom je als passagier in een gloednieuwe shoppingomgeving terecht. Een grote wandelboulevard leidt de passagier door een shop met verschillende winkelstands aan beide kanten. De winkel is de grootste parfum- en cosmeticawinkel van België, maar je vindt er ook mode en accessoires, juwelen en uurwerken. Wie graag een stukje België mee op reis neemt, kan er ook terecht voor Belgische specialiteiten als bier en chocolade.

Wie graag even wil rusten voor de vlucht, kan terecht in een van de twee zithoeken: in het midden van Connector en aan de oostkant met zicht op het tarmac.  Zeker voor reizigers die langere tijd in de transitzone verblijven, is dit een aangename verandering.

Kortom

Een van de nieuwe restaurants op Brussels Airport

Connector vormt vanaf donderdag 26 maart het nieuwe kloppende hart van de luchthaven. Geen roltrappen meer tot onder het tarmacniveau, geen lange sombere tunnel meer en de wandelafstanden worden met 5 tot 10 minuten ingekort. Als passagier kan je vanaf nu in een open en licht gebouw genieten van een spectaculair uitzicht op de luchthavenactiviteiten. Connector wil je een unieke start of verderzetting van je reis geven of een warm welkom terug thuis, met extra aandacht voor de specialiteiten van ons land zoals bier en chocolade, maar ook Belgische mode en gerechten. Vliegen van, via of naar Brussels Airport wordt dankzij Connector een heel stuk aangenamer.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ErIHwjNvMg8&feature=youtu.be[/embed]

 

Foto's: Brussels Airport Company

Deze artikels kunnen je ook interesseren