Alternatief op citytrip? Misschien is de bus iets voor jou!

Met de bus op reis gaan, het lijkt niet meteen de meest voor de hand liggende optie wanneer je al kunt vliegen voor amper 30 euro. Toch zijn er met Flixbus tegenwoordig best wel interessante busroutes te vinden vanuit België om een leuke citytrip mee te maken, en direct al heel wat geld te besparen.

Met de bus op citytrip. Het roept bij velen wellicht meteen het beeld op van hordes georganiseerde toeristen die per bus vanuit het hotel gevoerd worden langs de verschillende tourist traps die de lokale bestemming rijk is. Niet meteen mijn idee van een leuke trip, maar goed smaken en kleuren verschillen. Tegenwoordig zijn er echter een aantal maatschappijen die vaste routes hebben tussen de verschillende steden, waarbij je een trip boekt net zoals je een trein of vliegtuigticket zou boeken. Flixbus is zo één van die maatschappijen, en is momenteel in volle expansie. Tickets vind je al vanaf 5 Euro, afhankelijk van je bestemming.

Flixbus biedt regelmatige lijndiensten aan tussen verschillende Europese steden. Er zijn vertrekplaatsen in Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Parijs, Berlijn, en vele andere bestemmingen. Eerder al nam Flixbus het misschien meer bekende Megabus over, waardoor het aantal opstapplaatsen in Europa gevoelig werd uitgebreid.

Dat is dan ook meteen de sterkte van deze diensten. Wie goedkoop op citytrip wil, vliegt vaak met een lagekostenmaatschappij, in de hoop van hier wat de besparen. Deze dumpen je in het beste geval op een luchthaven min of meer in de buurt van je bestemming, waarna je je zuurbespaarde Euro's meteen mag investeren in een veel te dure luchthavenbus of taxi. Met de bus vertrek je in de stadskern (in ons geval aan het station Antwerpen Centraal, Brussel Noord of Brussel Zuid), en kom je ook aan midden in de stad.

Voor wie slechts sporadisch op reis gaat en dus meer dan waarschijnlijk niet kan profiteren van de voordelen van airline status, of gebruik kan maken van de lounges op de luchthaven, is de bus zeker een alternatief.

Pro en Contra

Verreweg het grootste nadeel van een busreis is dat het enorm traag is, zeker wanneer de afstand al wat oploopt. Voor een tripje naar Berlijn ben je zo al snel 12 uur onderweg. Absoluut niks voor mij, maar wie in staat is om te slapen op een bus kan ook 's nachts de verplaatsing maken. Zo spaar je een overnachting uit en kom je meteen 's ochtends op je bestemming toe... Voordeel is wel dat alle bussen van Flixbus in principe zijn uitgerust met wifi, wat de trip toch weer net iets aangenamer maakt.

Of een busreis iets voor jou is moet je voor jezelf ook een stukje afwegen. Het kan zeker een goed alternatief zijn voor de trein, of bijvoorbeeld voor een one-way verplaatsing. Misschien heb je wel een leuke trip geboekt via onze Jumpseat Alerts en moet je daarvoor vertrekken in een andere stad. Als vliegen dan te duur wordt kan je dus perfect de bus nemen. Je bagage neem je uiteraard gratis mee, iets wat tegenwoordig al niet meer zo vanzelfsprekend is. Wil je écht goedkoop op citytrip, bekijk dan ook zeker onze tips om een nacht gratis op hotel te gaan! Dusseldorf en Amsterdam zijn met de bus perfect bereikbaar...

Deze artikels kunnen je ook interesseren