Tim Baelus

4 min leestijd

Thai Royal First Class: Parijs - Bangkok

Reizen naar exotische locaties is niet altijd even prettig. Voor je op je droomlocatie aan het zwembad een cocktail ligt te sippen, heb je er vaak een vermoeiende, stresserende reis van meer dan 16u opzitten. Je stapt verfrommeld uit het vliegtuig, moet lang wachten aan de paspoortcontrole en dan moet de jacht op een taxi nog beginnen. Je vakantie begint allesbehalve ontspannen. 

Om de reis zelf zo comfortabel mogelijk te maken raden we je aan om in First of Business Class te vliegen. Ontzettend duur? Dat hoeft niet altijd zo te zijn.

In februari vloog ik met Thai Airways in Royal First Class van Parijs (CDG) naar Bangkok (BKK). Na een weekje Thailand vloog ik weer in First Class naar Tokio (HND) en dan van Tokio (NRT) naar Frankfurt (FRA). Deze vlucht werd op het moment dat ik mijn ticket boekte verkocht voor 22.000 EUR. Mijn kostprijs: 850 EUR.

Eén van de manieren waarop je op goedkope manier in First of Business Class kan reizen, is gebruik te maken van promoties van luchtvaartmaatschappijen die mijlen verkopen. US Airways, tot voor kort lid van de Star Alliance, verkocht regelmatig mijlen voor de helft van de prijs. Ik kocht 100.000 US Airways mijlen voor 1135 USD. Deze mijlen lieten me toe om volgende route te boeken: Brussel-Parijs in Business Class, Parijs-Bangkok, Bangkok-Tokio, Tokio-Frankfurt in First Class en Frankfurt-Brussel in Business Class. Jammer genoeg bestaat US Airways niet meer, dus op deze manier raak je niet meer zo goedkoop aan mijlen. Uiteraard brengen we je op de hoogte wanneer er zich terug uitzonderlijke kansen voordoen! Hier volgt een korte impressie van mijn vlucht in Royal First van Parijs naar Bangkok.

Het eerste dat opvalt wanneer je de cabine binnen gaat zijn de enorme stoelen. Geen stramme spieren of pijnlijke knieën wegens beperkte beenruimte. Deze stoelen worden bovendien in een mum van tijd door de vriendelijke stewardessen omgevormd in een comfortabel bed. Ik sliep als een baby!

Naast de comfortabele zetel is de maaltijd een belangrijke troef om First Class te vliegen. Vergeet de aluminium schaaltjes met een ranzige bruine brij of platte pasta. Een copieus zesgangenmenu en onbeperkte kwaliteitsdrank zorgen er voor dat je voldaan in slaap zal vallen.

Als champagne werd er op mijn vlucht Dom Perignon 2004 geschonken. Ik ben geen champagneliefhebber, maar zo'n kwaliteitschampagne kan ik wel appreciëren.

Na een amuse-bouche, doorgespoeld met een gin-tonic volgde de eerste gang: kaviaar van witte steur met garnituur. Een glaasje Stolichnaya wodka vervolledigde dit exclusieve gerecht.

Het voorgerecht werd omschreven als 'serrano ham, mayonaise met ketchup, kreeft, zalm en groenten'. Simpel, maar zeer lekker. Als wijn dronk ik een Château De Rochemorin 2010.

Mijn eerste keuze als hoofdgerecht was jammer genoeg niet meer beschikbaar. Ik koos voor lam met rozemarijnsaus, gebakken aardappelen, paddenstoelen en zongedroogde groenten. De heerlijke wijn was een Château Larmande uit 2009.

Na deze gangen had ik eigenlijk al genoeg gegeten, maar ik wou toch alles proberen. Je vliegt namelijk niet iedere dag First Class. De volgende gang was een kaasbordje. Je kon zelf kiezen welke kazen je wilde hebben, waarna ze op je bord gedresseerd werden.

Als afsluiter volgenden nog petit fours en een tas warme chocomelk :)

Na deze maaltijd heb ik me snel omgekleed. In First Class slaap je namelijk in een heerlijke pyjama die je ook mee naar huis mag nemen. Als je economy vliegt moet je er niet aan denken om je om te kleden. In die krappe ruimte moet je al acrobatische toeren uithalen om je kledij te wisselen, om nog maar te zwijgen over de properheid van de toiletten. In First Class is die ruimte groot genoeg en heb je verschillende leuke extra's als parfum en lotion.

Na een heerlijk slaapje van ongeveer 4 uur werd ik jammer genoeg met hoofdpijn wakker. Waarschijnlijk zat de droge lucht daar iets voor tussen (en uiteraard niet de industriële hoeveelheden kwaliteitsdrank die ik gedronken heb, want daar krijg je natuurlijk geen hoofdpijn van). Ik hield het dus bij een licht ontbijt dat bestond uit fruit en yoghurt.

Rond 6u 's morgens landde ik in Bangkok, waar ik meteen naar de First Class paspoortcontrole werd gebracht in een golfkarretje. Aan de bagageband stond mijn bagage al te wachten. Ik kon meteen fris en monter de dag aanvatten in Bangkok.

First Class reizen hoeft niet altijd even duur te zijn. Voor een prijs die net iets hoger ligt dan een economy ticket kan je in luxe op je bestemming aankomen. Hou dus zeker onze website en het forum in de gaten om op de hoogte te blijven van buitenkansen.

 

 

Deze artikels kunnen je ook interesseren