Schandalige devaluatie van de Brussels Airlines Miles & More MasterCard

Vanochtend is bij de meeste kaarthouders van de Miles & More MasterCard een brief op de ontbijttafel beland die naar alle waarschijnlijkheid moeilijk te verteren is. De hoeveelheid awardmijlen die je verdient met de kaart halveert namelijk.

Het aantal mijlen dat je in België kan verdienen is, vergeleken met de ons omringende landen al belachelijk laag. Om nog maar te zwijgen over de VS, waar ze de kredietkaarten bij wijze van spreken bij de cornflakes weggeven, met nog eens 50.000 awardmijlen erbij. Maar goed, tot op heden krijgen (kregen) we minstens 1 mijl voor elke Euro die je uitgeeft. En dat kan (kon) zelfs oplopen tot de volle anderhalve mijl per Euro, stel je voor.

Over and out

De brief laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. De kaartuitgever van de Brussels Airlines MasterCard verdient vanwege de "nieuwe" Europese verordening niet langer genoeg aan deze kaarten, en beknibbelt dus maar op het aantal mijlen dat wordt uitgekeerd. Triestig, aangezien de BCC Corporate (de uitgever van deze kaart) onlangs is opgekocht door AirPlus, wat dan weer eigendom is van Lufthansa...

De brief integraal:

Vanaf 16 juni daalt het aantal mijlen dat je nog verdient met deze Brussels Airlines Miles & More Mastercard van 1 awardmijl per uitgegeven Euro, naar 1 awardmijl per 2 uitgegeven Euro. Een effectieve devaluatie van 50% dus. In een rekenvoorbeeldje merkt men nog fijntjes op dat je wel 50 mijlen ontvangt wanneer je je restaurantrekening van 100 EUR met je MasterCard betaalt...

En nu?

Is alles nu verloren? Nee, helemaal niet. Dankzij stevig lobbywerk van American Express ontspringen de kaarten van dit merk tot nader order nog de dans. Banken blijven nu eenmaal naast geldwolven ook uitstekende lobbyisten. De Miles & More American Express kaarten blijven dus tot nader order de gewone 1,25 tot 1,50 awardmijlen per uitgegeven Euro opbrengen. Nog steeds geen echte vetpot, maar beter dan bijna niks.

Wat mij betreft gaat deze Miles & More MasterCard eruit, en vervang ik deze door één van de twee American Express kaarten. Deze leveren meer mijlen op, en hebben dezelfde voorwaarden om je mijlen niet te laten vervallen. Extra meegenomen zijn de verzekeringen die eraan gekoppeld zijn. (Meer info over deze kaarten in ons vorig overzichtsartikel, dat eerstdaags wordt geüpdate met de nieuwste informatie). Deze American Express-kaart vul ik dan aan met een MasterCard van bijvoorbeeld Argenta, voor die uitgaven in buitenlandse valuta of waar de American Express-kaart niet wordt aanvaard.

Meer feedback van andere (veelal misnoegde) kaarteigenaars vind je op ons forum.

 

American Express geeft nog bonusmijlen cadeau

American Express heeft nog steeds de gekende ‘vriendenactie'. Indien het dossier aanvaard wordt, verdienen zowel jij als je vriend extra bonusmijlen. Op die manier kan je voor de Preferred kaart 3.000 mijlen extra verdienen. Bij de Premium kaart zijn dit er 6.000.

Wil je ook deze kaart en de vriendenbonus? Vraag dan aan Jumpseat een referral. Vul onderstaand formulier in. Geef je voornaam, achternaam en emailadres aan ons door, samen met de gewenste kredietkaart (Brussels Airlines Preferred American Express of Brussels Airlines Premium American Express). Wij sturen je dan zo snel mogelijk een link toe waarmee je de kaart kan aanvragen en de vriendenbonus kan verdienen.

[ninja_forms id=5]

Opgelet: Het aanvragen van een kredietkaart/charge card is gekoppeld aan een (soort) kredietopening. Bij het niet betalen van de rekeningen worden er aanzienlijke intresten aangerekend. Bekijk je financiële situatie voor je een kaart aanvraagt. Zorg ook dat je de kaart verstandig gebruikt! Geld lenen kost ook geld! De hierboven vermelde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars, en hebben geen relatie met Jumpseat.be. Jumpseat.be verdient geen commissies op de in dit artikel genoemde producten. Bij gebruik van bovenstaand formulier voor de aanvraag van een Brussels Airlines American Express kaart ontvangen zowel Jumpseat als de aanvrager dezelfde hoeveelheid awardmijlen.

Voor de Brussels Airlines MasterCard kaarten gelden de BCC Corporate Algemene Voorwaarden voor particulieren. Voor de Brussels Airlines Miles & More American Express Kaarten gelden de American Express Algemene Voorwaarden voor particulieren.

Deze artikels kunnen je ook interesseren