Miles and More Mastercard devalueert (alweer!)

Gisteren is bij de meeste kaarthouders van de Miles & More MasterCard, die nog moedig vasthielden aan hun bijna waardeloze kaart, een droge mail in de mailbox verschenen. Verstopt onderaan de mail, na een onleesbare mededeling over de wijzigingen in algemene voorwaarden en privacy-reglementering wordt stilletjes de prijs van de kaart verhoogd.

Alsof de vorige devaluatie van de Brussels Airlines Miles & More Mastercard nog niet voldoende was, gaat BCC Corporate, bijna een jaar na de vorige devaluatie, verder met het uitkleden van de kaart. Vorig jaar voelde het aan alsof we met een dolk gestoken werden. Nu draaien ze de dolk rond in de nog etterende wonde.

Wat verandert er?

Het zou in het voordeel van BCC Corporate spreken, mochten we kunnen zeggen dat de mail duidelijk is. Jammer genoeg is hij dat niet. Om te weten wat er specifiek voor de Brussels Airlines Miles & More Mastercard verandert, moet je eerst drie paragrafen juridisch taalgebruik over de wijziging van privacy- en gebruiksvoorwaarden lezen. Pas op het einde van de mail komt de paragraaf die er echt toe doet. En om het helemaal compleet te maken, is deze ook niet duidelijk. Het is geen opsomming van wat er verandert, maar in nonchalante bewoordingen wordt gemeld dat de kostprijs voor een aantal facultatieve verzoeken wijzigt.

Duidelijk? Absoluut niet. Het lijkt ons dat BCC Corporate hun klanten als een vervelende bijzaak ziet en dat ze hen liever kwijt dan rijk is.

We vatten even de belangrijkste zaken samen:

  • De jaarlijkse kaartbijdrage verhoogt van 55 euro naar 90 euro (niettegenstaande dat in de mail staat dat er geen invloed is op de jaarlijkse kaartbijdrage!)

  • Het ontvangen van papieren statements zal voortaan 60 euro per jaar kosten (en het proces om je af te melden is enorm omslachtig. Bovendien is het niet duidelijk dat wie momenteel zowel papieren statements als online statements krijgt nog actie moet ondernemen!)

  • Geldafhalingen kosten voortaan €6.50 in plaats van €5

  • Stijging van een aantal prijzen voor vergetelheden, zoals bijvoorbeeld een foute referentie bij betaling

Alle nieuwe tarieven kan je bekijken via www.bcc-corporate.be/nl/documenten

Zijn er alternatieven?

Jammer genoeg leven we in Europa en niet in de Verenigde Staten. De wijzigingen van BCC Corporate maken het duidelijk dat er een monopolie heerst in Europa en dan vooral in België en dat de kaartuitgevers kunnen doen wat ze willen. Er zijn toch weinig alternatieven.

Gelukkig blijft er nog één kaartuitgever over die voor de mijlenverzamelaar wel interessant is. Aan de Miles & More American Express kaarten verandert er niets en blijven dus tot nader order de gewone 1,25 tot 1,50 awardmijlen per uitgegeven Euro opbrengen. Nog steeds geen echte vetpot, maar beter dan bijna niks.

Ons advies is om de Miles & More Mastercard zo snel mogelijk stop te zetten. Het beperkt aantal mijlen dat je kan verdienen met de kaart, de verhoogde kaartbijdrage en de manier waarop BCC Corporate met zijn klanten omgaat, maken deze kaart waardeloos.

Heb je enkel de Miles & More Mastercard, dan raden we je aan om deze te vervangen door één van de twee American Express kaarten. Deze leveren meer mijlen op, en hebben dezelfde voorwaarden om je mijlen niet te laten vervallen. Extra meegenomen zijn de verzekeringen die eraan gekoppeld zijn. (Meer info over deze kaarten in ons vorig overzichtsartikel, dat eerstdaags wordt geüpdate met de nieuwste informatie). Deze American Express-kaart vul je dan aan met een MasterCard van bijvoorbeeld Argenta, voor die uitgaven in buitenlandse valuta of waar de American Express-kaart niet wordt aanvaard.

Vlieg Lufthansa First Class met Miles & More

American Express geeft nog bonusmijlen cadeau

American Express heeft nog steeds de gekende ‘vriendenactie'. Indien het dossier aanvaard wordt, verdienen zowel jij als je vriend extra bonusmijlen. Op die manier kan je voor de Preferred kaart 3.000 mijlen extra verdienen. Bij de Premium kaart zijn dit er 6.000.

Wil je ook deze kaart en de vriendenbonus? Vraag dan aan Jumpseat een referral. Vul onderstaand formulier in. Geef je voornaam, achternaam en emailadres aan ons door, samen met de gewenste kredietkaart (Brussels Airlines Preferred American Express of Brussels Airlines Premium American Express). Wij sturen je dan zo snel mogelijk een link toe waarmee je de kaart kan aanvragen en de vriendenbonus kan verdienen.

[ninja_forms id=5]

Opgelet: Het aanvragen van een kredietkaart/charge card is gekoppeld aan een (soort) kredietopening. Bij het niet betalen van de rekeningen worden er aanzienlijke intresten aangerekend. Bekijk je financiële situatie voor je een kaart aanvraagt. Zorg ook dat je de kaart verstandig gebruikt! Geld lenen kost ook geld! De hierboven vermelde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars, en hebben geen relatie met Jumpseat.be. Jumpseat.be verdient geen commissies op de in dit artikel genoemde producten. Bij gebruik van bovenstaand formulier voor de aanvraag van een Brussels Airlines American Express kaart ontvangen zowel Jumpseat als de aanvrager dezelfde hoeveelheid awardmijlen.

Voor de Brussels Airlines MasterCard kaarten gelden de BCC Corporate Algemene Voorwaarden voor particulieren. Voor de Brussels Airlines Miles & More American Express Kaarten gelden de American Express Algemene Voorwaarden voor particulieren.

Deze artikels kunnen je ook interesseren