Tim Baelus

5 min leestijd

Dubbele mijlen voor nieuwe American Express klanten

Dat het in België niet gemakklijk is om mijlen te verdienen, moeten we de meesten onder jullie niet vertellen. Waar in de Verenigde Staten de banken en kredietkaartuitgevers met elkaar concurreren en dus hun klanten moeten zien te winnen met aantrekkelijke aanbiedingen, is dit in België niet het geval. Gelukkig zijn er af en toe leuke aanbiedingen, waardoor je toch wat sneller mijlen kan verzamelen.

American Express heeft deze zomer een mooie aanbieding voor nieuwe klanten, waarbij je dubbele awardmijlen krijgt bij aankopen met de Miles and More American Express kaart tijdens de eerste drie maanden dat je de kaart hebt. Jammer genoeg is deze actie wel enkel geldig voor nieuwe klanten. Meer informatie vind je op de website van American Express.

Vlieg Lufthansa First Class met Miles & More mijlen.

Concreet komt het er op neer dat je per euro die je uitgeeft met de Preferred American Express kaart 2.5 mijlen per euro ontvangt tijdens de eerste drie maanden dat je de kaart hebt. Heb je een Premium American Express kaart, dan ontvang je 3 mijlen per euro. Het aantal extra mijlen is in beide gevallen wel beperkt tot 3000.

Is een American Express kaart wel interessant?

De prijzen van de American Express kaarten liggen redelijk hoog. Bereken dus voor jezelf of het interessant is om jaarlijks deze kaartbijdrage te gaan moeten betalen. Voor mij persoonlijk is het voordeel nog steeds groter dan de kost. Zonder een Miles and More kredietkaart, zouden mijn zuurverdiende mijlen namelijk voortdurend vervallen. Door maandelijks één uitgave te doen met je kaart, vervallen je mijlen niet. Bovendien groeit je saldo gestaag aan en kan je bovendien genieten van bijkomende bonusmijlen bij het bereiken van een bepaald bedrag per jaar.

We vatten nog kort even de verschillen samen tussen de Preferred en de Premium American Express kaart. Een uitgebreide analyse vind je in ons vergelijkend artikel.

Brussels Airlines Miles & More
Brussels Airlines Preferred American Express
Preferred American Express
Brussels Airlines Premium American Express
Premium American Express
Kostprijs120 EUR /jaar150 EUR /jaar
Aansluitbonus3.000 mijlen (of 6000 via jumpseat.be)6.000 mijlen (of 12.000 via jumpseat.be)
Conversie1,25 mijl per uitgegeven Euro1,50 mijl per uitgegeven Euro
Extra mijlen tijdens eerste drie maanden30003000
Uitgave bonus> € 10.000/jaar
= 5.000 bonusmijlen
> € 20.000/jaar
= 10.000 awardmijlen

 

De preferred American Express kaart levert je normaal gezien 1,25 mijlen per uitgegeven euro op. Om de bonus te maximaliseren, ga je €2400 euro moeten uitgeven tijdens de eerste drie maanden om het maximum aantal van 3000 bonusmijlen te ontvangen. De Premium American Express kaart levert je 1,5 mijlen per uitgegeven euro op. Na een uitgave van €2000 tijdens de eerste drie maanden heb je je bonus al gemaximaliseerd.

Het gebruik van je American Express kaart kan je dus heel wat mijlen opleveren. In het volgende voorbeeld kijken we naar de Premium American Express kaart:

  • Vraag je de kaart aan via jumpseat.be (zie formulier onderaan), dan ontvang je 12.000 bonusmijlen bij aanvaarding door American Express.

  • Geef je de eerste drie maanden €2000 uit, dan verdien je nog eens 6000 mijlen.

  • Bereik je een uitgaven van €20.000 op jaarbasis, dan krijg je 10.000 bonusmijlen plus uiteraard de 25.500 mijlen die je krijgt met de uitgave van de resterende €17.000.

  • In je eerste jaar heb je dan 53.500 mijlen verdiend, wat al genoeg is voor een business class vlucht naar het Midden-Oosten als deze beschikbaar is bij de Meilenschapchen. Meer tips vind je in onze artikelreeks over Miles and More.

105.000 mijlen voor Lufthansa First Class van Hong Kong naar Brussel

Zijn er alternatieven?

Tot voor kort hadden we de Miles and More Mastercard kunnen aanraden. Jammer genoeg is het voordeel van deze kaart zo goed als verdwenen, waardoor ze niet echt meer interessant is. Voor het verdienen van Miles and More mijlen, ben je dus aangewezen op de American Express kaarten.

Een vaak gehoorde kritiek is dat American Express kaarten nergens aanvaard worden. In mijn ervaring is dit absoluut niet het geval. Ik betaal bijna alles met mijn American Express kaart. Ik vraag meestal niet of ze aanvaard worden, ik probeer gewoon. Het aantal keren dat ik er niet in geslaagd ben om met American Express te betalen is op de vingers van één hand te tellen. In bijna alle supermarkten worden ze aanvaard, in de meeste restaurants worden ze aanvaard, gewone winkels aanvaarden ze meer en meer. En als de kaart niet aanvaard wordt, dan weet ik dat ik die plaats in de toekomst moet vermijden :)

Wil je ook deze kaart en een extra vriendenbonus? Vraag dan aan Jumpseat een referral. Vul onderstaand formulier in. Geef je voornaam, achternaam en emailadres aan ons door, samen met de gewenste kredietkaart (Brussels Airlines Preferred American Express of Brussels Airlines Premium American Express). Wij sturen je dan zo snel mogelijk een link toe waarmee je de kaart kan aanvragen en de vriendenbonus kan verdienen.

[ninja_forms id=5]

Opgelet: Het aanvragen van een kredietkaart/charge card is gekoppeld aan een (soort) kredietopening. Bij het niet betalen van de rekeningen worden er aanzienlijke intresten aangerekend. Bekijk je financiële situatie voor je een kaart aanvraagt. Zorg ook dat je de kaart verstandig gebruikt! Geld lenen kost ook geld! De hierboven vermelde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars, en hebben geen relatie met Jumpseat.be. Jumpseat.be verdient geen commissies op de in dit artikel genoemde producten. Bij gebruik van bovenstaand formulier voor de aanvraag van een Brussels Airlines American Express kaart ontvangen zowel Jumpseat als de aanvrager dezelfde hoeveelheid awardmijlen.

Voor de Brussels Airlines Miles & More American Express Kaarten gelden de American Express Algemene Voorwaarden voor particulieren.

Deze artikels kunnen je ook interesseren