Kristof Eyckmans

7 min leestijd

Review: White Pearl Resort, Mozambique

Iedereen kent de Black Pearl vanop het grote scherm, maar slechts weinigen hebben reeds gehoord van de White Pearl, een verborgen parel op het verlaten strand van Ponto Mamoli in Mozambique. Dit exclusieve resort is alles wat je jezelf maar kan wensen als je op zoek bent naar iets uniek, avontuurlijk (indien gewenst) en luxueus.

Het is gelegen in het uiterste zuiden van Mozambique, en het heeft eindeloze kilometers verlaten strand waar je uren kan wandelen zonder enige vorm van beschaving tegen te komen. Echt prachtig, net zoals het resort zelf. Het heeft 21 privé suites op stelten die tussen de dichte vegetatie verspreid zijn over de heuvel die zicht geeft over de Indische Oceaan. Naast het prachtige zicht, hebben alle suites ook een zeer ruim terras met een verwarmd privé zwembad en een outdoor douche. Het design binnen in de kamers is gebaseerd op de oceaan en dat werkt zoals je wel kan verwachten perfect samen met de omgeving. Ze maken uitgebreid gebruik van schelpen, lichte houtsoorten en alle soorten tinten van wit tot licht grijs en blauw. Heel het resort heeft dezelfde stijl en dat kan ik alleen maar toejuichen.

White Pearl Resort bereiken is makkelijk, ondanks de afgelegen locatie. Eens aangekomen in Maputo, de hoofdstad en tevens gateway van Mozambique, kan je kiezen voor een transfer met een 4x4 (een gewone wagen is niet mogelijk aangezien de laatste kilometers enkel berijdbaar zijn met een jeep), of je kan de helikopter nemen die je in 30 tot 40 minuten op je bestemming brengt. Wij namen alvast de laatste optie aangezien deze snel, makkelijk en comfortabel is, en je krijgt er nog het prachtige zicht over zuidelijk Mozambique gratis bij.

Eens aangekomen staat je persoonlijke butler jou reeds op te wachten met een welkomst cocktail, en krijg je dadelijk een indruk van hoe je verblijf er aan toe zal gaan; relaxed, met een perfecte service en overal lachende gezichten.

Wij verbleven in één van de 6 superior beach pool suites, dewelke vlak aan de oceaan liggen en allen directe toegang geven tot het strand. Naast deze mooie extra zijn al de rest van de suites allemaal hetzelfde. Bij aankomst in de suite geeft je butler een gedetailleerde rondleiding van de kamer en geeft hij meer uitleg over de mogelijke activiteiten en restaurants die het White Pearl Resort aan te bieden heeft. Hij zal eveneens, in samenspraak met jou, een planning opmaken voor de volgende dag(en). Natuurlijk rekening houdende met het weer en dergelijke want je wil natuurlijk niet gaan duiken wanneer je geen meter voor je kan uitzien.

Ik stel alvast voor om eerst het resort een beetje te verkennen alvorens je onder te dompelen in de pracht van de natuur die hier overal rondom aanwezig is. Het resort is niet zo groot (oef, want wie heeft er nu graag zo’n mastodont van een resort?) dus je zal je snel thuis voelen. Wij zijn dadelijk gaan lunchen in de beach bar aangezien we ’s morgens vertrokken waren in Johannesburg en niet echt uitgebreid hadden ontbeten. Het eten is voortreffelijk en het uitzicht over de oceaan geeft het dat extra speciale tintje. Wil je liever ergens anders lunchen? Geen probleem, vraag gewoon voor een lunch picknick op het strand en het personeel zal met veel plezier alles voorbereiden. Hier is echt alles mogelijk en geen enkele vraag is teveel voor het vriendelijke personeel. Al het eten is trouwens inbegrepen in de prijs.

Het ontbijt en avondmaal wordt meestal opgediend in het prachtig aangeklede White Pearl restaurant. Maar wederom, als je liever buiten op het terras dineert, of in de wijn kelder, of onder de sterren op je terras of in de kamer, dan hoef je het maar te vragen. Zoals reeds gezegd is de kwaliteit van het eten van een zeer hoog niveau. Er is natuurlijk de verse vis en vele andere geweldige producten, maar de lokale chefs geven er een Mozambikaanse draai aan zodat de smaken nog meer tot z’n recht komen. De omgeving helpt natuurlijk ook om extra te genieten van al het lekkers.

Om toch een deel van al die verworven calorieën overboord te gooien heeft het White Pearl resort een brede waaier aan activiteiten voorzien. Zo is er het Dive Centre waar je jouw PADI cursus kan volgen, of één van de professionals kan vergezellen naar één van de vele duik plaatsen in de buurt van het resort. Een oceaan safari is zeker een verplicht nummer als je hier verblijft, want het geeft je 90% de kans om met dolfijnen (die hier in alle vrijheid rondzwemmen in de oceaan) te zwemmen. Het resort heeft een speciale licentie verkregen om interactie tussen de dolfijnen en hun gasten mogelijk te maken.

Wij bezochten het White Pearl resort in November en dit is net op het einde van de jaarlijkse Humpback walvis migratie. Maar het geluk was aan onze zijde en we konden meerdere walvissen spotten vanop ons eigen terras…over luxueus gesproken.

Indien je de walvis migratie gemist hebt, zal je blij zijn om te horen dat Ponta Mamoli één van de gekende sites in Mozambique is waar schildpadden jaarlijks komen nestelen. Er zijn verschillende soorten die hier hun eieren in het zand komen begraven tussen November en Februari, maar de meest impressionante is zonder twijfel de lederschildpad. Wij zijn elke avond het strand opgegaan in de hoop om er één te spotten, helaas zonder succes. MAAR…op onze tweede ochtend vonden we de sporen van een schildpad die haar nakomelingen veilig op het strand was komen begraven vlak voor onze suite! En ik die dacht dat schildpadden geen gevoel voor humor hadden.

Indien je meer een paardenliefhebber bent dan kan je hier zeker ook een geweldige tijd beleven. Het resort heeft meerdere paarden waarmee je zowel op het strand als in het binnenland kan gaan wandelen, of draven indien dat meer je ding is.

White Pearl resort is trouwens het eerste resort om zowel een strand als safari vakantie aan te bieden in zuidelijk Mozambique. Het feit dat bezoekers van beide kunnen genieten terwijl ze in hetzelfde resort verblijven is zeker een unieke factor en persoonlijk heb ik genoten van de geweldige combinatie aangezien ik een grote fan ben van safari’s, maar eveneens de pracht van de Indische Oceaan weet te appreciëren. Het Maputo Special Reserve, waar je kan genieten van de game drives is een prachtige plek waar dichte bossen en immense vlaktes elkaar afwisselen, waardoor het landschap achter elke bocht of heuvel verandert. Het is eveneens één van slechts 36 biodiversiteit hotspots in de wereld wat je nog meer redenen geeft om het een bezoek te brengen.

Ik kan me inbeelden dat er ondertussen een paar onder jullie dit aan het lezen zijn en denken “allemaal fijn om te lezen maar ik heb een gezin en ik veronderstel dat dit niet echt geschikt is als een familievakantie”. Niets is minder waar! Het resort verwelkomt met plezier families. Er is zelfs een Kids Skipper club dewelke de kids zeker zal bezig houden terwijl de ouders kunnen genieten van alles wat het White Pearl resort te bieden heeft.

Voor diegenen onder ons die hier een romantisch verblijf van willen maken is er echter geen enkele hinder, mede dankzij de kleinschaligheid van het resort, alsook het personeel dat er alles aan zal doen om jouw verwachtingen ter plaatse te overstijgen.

Het hoeft geen verdere uitleg, het White Pearl Resort is een prachtige ster aan het Mozambikaanse firmament. Zoek je liever naar andere sterren? Geen probleem, ook daarvoor heeft het resort een oplossing, in de vorm van hun eigen telescoop waarmee je ’s nachts eindeloos plezier kan beleven.

Deze artikels kunnen je ook interesseren