nick-karvounis-ciqxn7fe4ve-unsplash.jpg

Dining for 2 met Amex Platinum: Getest in 3 Gault&Millau-restaurants

De American Express Platinum kaart staat bekend om z’n waaier aan premium voordelen, maar hoe goed scoort het populaire “Dining for 2”-voordeel in de praktijk? Wij gingen op ontdekkingstocht doorheen drie geselecteerde restaurants in Vlaanderen — Cavalieri (Mortsel), Wilford T (Temse) en BUN (Antwerpen) — en namen het concept onder de loep.

Met Dining for 2 biedt Amex Platinum kaarthouders tot drie keer per jaar een gratis tweegangenmenu aan voor twee personen in een selectie van zorgvuldig gekozen restaurants in België, Nederland en Luxemburg. De ervaring start in de Amex Experiences app, waar je een reservatie kan maken bij het restaurant via de partnersite DiningCity, wat verrassend vlot verloopt inclusief duidelijke bevestiging en herinnering voor je bezoek.

Maar wat krijg je precies op je bord? En loont het voordeel echt de moeite, zeker in het culinaire landschap van de Benelux waar kwaliteit hand in hand gaat met prijs? In dit artikel nemen we je mee langs onze drie ervaringen, en bekijken we elke keer opnieuw de balans tussen service, sfeer, gerecht en waarde.

Restaurant 1: Cavalieri – Mortsel

Riccardo Brando verwelkomt zijn gasten bij zijn restaurant Cavalieri, gelegen in het prachtige kasteel van Cantecroy dat in stedelijk Mortsel door fris groen is omgeven. Voor wie in de buurt van Antwerpen woont, de ideale gelegenheid om zonder parkeerstress gezellig te tafelen.

Op moment dat wij aankomen, zijn er meerdere gasten aan het genieten van het Dining for 2-menu, hetgeen de felblauwe Amex-menukaarten op tafel meteen prijsgeven. We worden gelukkig niet echt met upselling geconfronteerd, alhoewel we niet hebben kunnen weerstaan aan de verleiding om een aperitief bij te bestellen.

We krijgen een eenvoudige, maar lekkere, menu gepresenteerd bestaande uit een hapje vooraf, gevolgd door 2 volwaardige gangen.

De mogelijkheid om dessert bij te bestellen werd ons wel aangeboden, maar aangezien de menu voldoende vullend was, hebben we hier niet voor gekozen. Al bij al scoort Cavalieri redelijk goed. Voor herhaling vatbaar, ware het niet dat in de Dining for 2-editie van juni het restaurant al niet meer aangeboden wordt...

Restaurant 2: Wilford T – Temse

Aan de oevers van de Schelde ontdekten we Wilford T, een verfijnd restaurant dat naadloos aansluit op kunstcollectief Wilford X, waardoor je letterlijk aan tafel gaat tussen de kunstwerken. Die unieke combinatie zorgt meteen voor een inspirerende sfeer: strak en hedendaags zonder afstandelijk te zijn.

Het Dining for 2-menu kan (mits bijbetaling van 65 EUR) worden uitgebreid naar een tasting menu van vijf gangen, voorafgegaan door verrassende amuses. Een mooie flexibiliteit die toelaat om het volle potentieel van de keuken te proeven.

Lokale producten van het seizoen spelen hier duidelijk de hoofdrol. Elk gerecht is creatief opgebouwd en mooi afgewerkt. De presentatie sluit perfect aan bij de artistieke omgeving. Alleen de sauzen mochten soms iets subtieler zijn – bij het uitgebreide menu kwamen ze soms net iets te nadrukkelijk naar voren. Maar de smaken zaten goed: doordacht, verfijnd en mooi in balans.

Wilford T toont aan hoe het Dining for 2-voordeel ook kan passen binnen een meer gastronomische totaalbeleving, zonder aan finesse in te boeten.

Restaurant 3: BUN – Antwerpen

In het hart van Antwerpen, vind je BUN, een stijlvol fusionrestaurant dat de typische smaken van de Vietnamese keuken combineert met Europese fine-dining. Het interieur is strak en modern, maar toch gezellig, en past perfect bij het concept van verfijnde Aziatische keuken.

Het Dining for 2-menu bestond uit twee gangen, maar er werd ook hier de optie geboden om voor een kleine meerprijs (32 EUR) op te waarderen naar een viergangenmenu met drie bites. Die upgrade bleek volgens ons de juiste keuze: het gaf de keuken de kans om echt te tonen wat ze in huis heeft. Met enkel de 2 gangen van de Amex-menu zouden we mogelijk net iets te weinig gegeten hebben. De smaken waren boeiend en goed uitgebalanceerd — een mooie fusie van Vietnamese traditie met een (soms verrassende) twist.

Hoewel het geheel niet 100% authentiek Vietnamees aanvoelde, was het wel degelijk lekker en vernieuwend — zeker als afwisseling tussen de meer klassieke Franse keukens waarin dit soort voordelen vaak vervat zitten. De bediening was net iets losser en bij momenten wat chaotisch, wat in contrast stond met de strak georganiseerde keuken, maar het stoorde niet echt.

Voor wie zin heeft in iets anders dan het traditionele degustatiemenu, biedt BUN een speels alternatief met een frisse kijk op Aziatische smaken.

Conclusie: loont Dining for 2?

Het Dining for 2-voordeel biedt zonder twijfel een meerwaarde voor wie regelmatig culinair uit eten gaat. Vooral bij restaurants van Gault&Millau-niveau, waar de totaalbeleving primeert, kan de besparing oplopen zonder dat er aan kwaliteit wordt ingeboet. Toch is het goed om te weten dat er vaak een vooraf bepaald menu is, wat de keuzevrijheid wat beperkt — al kan dit vaak tegen bijbetaling worden uitgebreid.

Wie graag nieuwe adressen ontdekt met een zekere garantie op niveau, vindt in dit voordeel een fijne extra motivatie om nieuwe restaurants in de Benelux te ontdekken.

Vraag nu je American Express aan om te genieten van dit aanbod

België:

Nederland:

Uitgelichte foto: Nick Karvounis on Unsplash

Deze artikels kunnen je ook interesseren