Kristof Eyckmans

4 min leestijd

Review: Palace of the Lost City

Palace of the Lost City is een iconisch hotel dat deel uitmaakt van Sun City, een luxueuze speeltuin voor Zuid-Afrikanen en toeristen die zich hier komen vermaken. Het is gelegen op slechts 2 uur rijden van Johannesburg, maar toch ligt deze trekpleister erg afgelegen van alles zodat er genoeg plaats is voor plezier, luxe en allerhande binnen- en buitenactiviteiten.

Sun City heeft vier hotelopties, maar er is er slechts één dat er met kop en schouders bovenuit steekt, en dat is The Palace of the Lost City. Het staat niet voor niets in de Condé Nast Top 40 van Beste Resorts in Africa en het is zeker een detour waard als je in de buurt van Zuid-Afrika bent. Of nog beter als je het kan combineren met een trip op de Rovos Rail.

Eind 2017 vierde het hotel zijn 25ste verjaardag en het werd dus tijd om er een verblijf te boeken en zelf te ervaren waar iedereen zo vol lof over spreekt.

Wanneer je met de wagen de oprijlaan van het hotel oprijdt, geeft het je dadelijk de indruk dat het de titel van paleis niet gestolen heeft. Het ziet er niet alleen uit als een immens paleis, het voelt ook zo aan eens je het hotel betreedt. Een enorme inkomhal verwelkomt de gasten en brengt je meteen in de stemming voor je verblijf. Een enorme koepel die versierd is met allerhande Afrikaanse taferelen, palmbomen her en der, zetels die bekleed zijn met zebrahuiden en bezet met bladgoud,… Yup, Afrikaanse opulentie ten top.

Het hotel heeft 332 suites en drie presidential suites. Allen hebben ze een prachtig uitzicht op de omgeving en aan ruimte geen gebrek. Onze badkamer alleen al was groter dan een gemiddelde hotelkamer. Al deze ruimte en overdaad laten je toe om de leeftijd van het hotel door de vingers te zien, want hier en daar begint de tijd toch wel zijn sporen na te laten, echter zeer minimaal. Het is zeker zijn vijfsterrenstatus waard, en je zal geen betere optie in de buurt vinden.

En dat komt grotendeels omdat er geen enkele beschaving in de buurt gelegen is. Maar dit is net het grote voordeel van een verblijf in een afgelegen resort. Het heeft eindeloos veel plaats en de omgeving is dan ook helemaal omgebouwd tot een enorm speelterrein voor jong en oud. Er is het befaamde Pilanesberg Nationaal Park dat letterlijk grenst aan het hotel. Dit betekent dat je kan genieten van een echte safari terwijl je toch in alle luxe verblijft. Verkies je liever iets anders dan is er een brede waaier aan outdoor en indoor activiteiten. Een rit met de quad bikes, driften op een circuit of verdwalen in een reuze labyrint zijn slechts een greep uit het aanbod. Natuurlijk heeft Sun City ook zijn eigen casino en een groot deel van de gasten komen naar hier om te golfen. Er zijn namelijk twee 18 holes golfterreinen waar jaarlijks de Nedbank Golf challenge wordt gehouden, wat deel uitmaakt van de bekende European Tour.

Maar de grootste trekpleister in ongetwijfeld de “Valley of the waves”! Dit legendarische waterpretpark ligt letterlijk in de tuin van The Palace of the Lost City en geeft je de indruk alsof je op een vergeten party island terecht bent gekomen. Centraal gelegen is de “roaring lagoon”, een 6500 m² golfslagbad dat elke 90 seconden een enorme golf tevoorschijn tovert. Als dat niet echt je ding is, kan je nog de verschillende glijbanen en andere wateractiviteiten uitproberen. Of gewoon relaxen op het kunstmatige strand of in één van de bars en restaurants die verspreid liggen in de vallei. Het is een unieke plek die je ofwel helemaal gaat appreciëren, of helemaal wil vermijden. Wat mij betreft was dit een geweldige trekpleister, en niet alleen omdat mijn vierjarige zoon er plezier aan beleefd heeft, maar wij ook.

Als al de hierboven vermelde activiteiten jou nog steeds niet overtuigd zou hebben dan zullen de heerlijke restaurants, het immer goedlachse personeel of de prachtige tuinen dat wel doen. Deze plek heeft steeds een grote aantrekkingskracht gehad, zelfs bij de superrijken en supersterren. Michael Jackson was één van de vaste klanten die kwam genieten van de luxe en de unieke ervaring die The Palace of the Lost City te bieden heeft. Zoals reeds gezegd, het is de ideale stop om je reis in zuidelijk Afrika te beginnen of te eindigen.

Deze artikels kunnen je ook interesseren