Tim Baelus

6 min leestijd

Review: Hotel Indigo Bangkok Wireless Road

Bangkok is één van mijn favoriete steden. Er valt veel te beleven, het is er ongelooflijk goedkoop en het klimaat is fantastisch. Bovendien is het één van de steden met het beste aanbod aan hotels. Bij mijn laatste bezoek aan Bangkok was één van de hotels die ik bezocht heb het Hotel Indigo Wireless Road.

Hotel Indigo is één van de merken van de IHG hotel groep. Het omschrijft zichzelf als een keten van boutique hotels, met extra aandacht voor het beleven van het lokale, de omgeving waarin het zich bevindt, uitnodigende kamers en een mindset gericht op hippe millennials. Ik heb eerder al in een aantal Hotel Indigo's verbleven, onder andere Hotel Indigo Parijs, Hotel Indigo Tel Aviv, Hotel Indigo Brooklyn (dat gekend is voor zijn bonus point packages), maar deze verblijven hebben me niet helemaal kunnen overtuigen van het merk. Parijs was een leuk hotel, maar ook niet meer dan dat. In Tel Aviv vielen de kamers tegen en Hotel Indigo Brooklyn is het verblijven niet waard, tenzij je geïnteresseerd bent in bonuspunten. Ik was dus zeer benieuwd of Hotel Indigo Bangkok wel de verwachtingen kon inlossen.

Het hotel bevindt zich in Wireless Road, een zijstraat van Phloen Chit Road en vlakbij het Phloen Chit BTS station. De buurt is eerder een zakenbuurt, dus enorm veel valt er niet te doen. Voor wat actie ga je je altijd moeten verplaatsen. Met een BTS station vlakbij en taxi's die enorm goedkoop zijn, bereik je de meeste bezienswaardigheden in de stad wel in een mum van tijd.

Eenmaal binnen valt de ruime en speelse lobby meteen op. Vintage radio's, tv's en computers worden gecombineerd met gekke, hoge stoelen, boekenkasten en grappige kunstwerken. Het is een aangename plaats om wat tijd door te brengen als je aan het wachten bent op een afspraak.

Ik werd snel ingecheckt door een uitbundige medewerkster, die me, tijdens het drinken van een glaasje ice-tea, de faciliteiten van het hotel uitlegde en me alle voordelen als Platinum IHG rewards club member toelichtte:

  • Welkomstdrankje

  • Dagelijkse krant

  • Upgrade naar volgende kamertype

  • Gratis drankje in de bar

  • Welkomstcadeautje

  • Gratis wasbeurt van 3 stuks kledij

  • Laat uitchecken

  • Gratis softdrinks in de minibar

Verder nodigde ze me ook uit om een draai te geven aan hun kauwgomballenautomaat. Alleen zaten er geen kauwgomballen in, maar balletjes die je kon openen en waar een verrassing in zat. Ik won een drankje in de koffiebar. Dit was een leuke touch en een aangenaam begin van mijn verblijf.

Ik had een King Deluxe room geboekt voor een dikke 100 euro, maar werd dankzij mijn Platinum status geüpgraded naar een King Tonson Garden View room. Deze kamer is iets groter en heeft een prachtig uitzicht op het achterliggende park en de skyline van Bangkok.

De kamer voelde heel ruim aan, dankzij de grote ramen. Er was ook plaats voor een comfortabel zeteltje en een koffietafel.

Voor mensen die willen werken tijdens hun verblijf, is er een bureau, al vraag ik me af in welke mate je productief kan zijn met zo'n prachtig uitzicht.

Het bed zelf was comfortabel, al was het niet heel groot. Ik reisde alleen, dus voor mij was het groot genoeg, hoewel ik wel een iets groter bed verwacht, wanneer ik een reservatie maak voor een King bed.

De kamer had ook een klein terrasje, vanwaar je een prachtig uitzicht had op het achterliggende park en de wolkenkrabbers van Bangkok. Vooral 's avonds was het aangenaam vertoeven met een drankje en zicht op de lichtjes van de stad.

De badkamer zelf was niet heel groot, maar wel voorzien van alles wat je nodig hebt. Bovendien was ze heel aangenaam ingericht.

De douche zelf was wel groot, met twee douchekoppen, perfecte waterdruk en een bankje om uit te rusten, moest je moe worden tijdens het douchen.

Als welkomstcadeautje kreeg ik gedroogde mango, één van mijn favoriete Aziatische snacks.

De minibar was goed gevuld en bovendien waren alle softdrinks gratis dankzij mijn IHG Platinum status. Zeker geen overbodige luxe, in het broeierige klimaat van Bangkok!

Net zoals in de meeste Hotel Indigo's, wordt het leuke en speelse karakter doorgetrokken in de decoratie van de gangen. De gangen naar de kamers zijn bovendien heel ruim en open, met veel luchtcirculatie van buiten. Zo is er geen airco nodig, wat een veel aangenamer gevoel geeft dan rondlopen in kunstmatig gekoelde lucht.

Normaal gezien is de fitnessruimte in hotels één van de plaatsen waar je me niet zal vinden. Ik trek liever mijn loopschoenen aan om een looptochtje door de omgeving te maken. Bangkok vormt hierop een uitzondering. De verschroeiende temperatuur en hoge luchtvochtigheid zorgen er voor dat de minste inspanning in de buitenlucht te veel is. Een fitnessruimte is dus een must voor Thaise hotels. De fitnessruimte hier was perfect uitgerust en had alles wat ik nodig had (hoewel ik tevreden ben met enkel een loopband). Loop je liever niet op een loopband en wil je toch door de stad lopen? Elke maandag, woensdag en vrijdag loopt de General Manager van het hotel zijn toertje door Lumphini Park. Je kan zelf ook meelopen. Afspraak om 6u30 in de lobby :) .

Dé troef van het hotel is haar infinity pool. Wat is er zaliger dan heerlijke duik te nemen, met zicht op de prachtige stad die Bangkok is. Ik kon niet genoeg krijgen van het uitzicht en heb een hele namiddag aan het zwembad doorgebracht. Een minpunt is wel dat het zwembad niet enorm groot is. Hoewel er niet veel volk aan het zwembad lag, waren alle zetels (vier zetels maar!) toch bezet en was het aanschuiven om er eentje te bemachtigen). Dit is me uiteindelijk gelukt, nadat ik een tijdje op de grond heb zitten wachten.

Wanneer de avond valt, zie je langzaam de lichten in de hoge gebouwen en op de omliggende straten aangaan. Een magnifiek schouwspel, waar je zeker een aantal foto's van wil nemen. Het is dus zeker de moeite waard om aan het zwembad te gaan zitten terwijl de zon onder gaat.

Nadat de zon onder was, ben ik nog mijn welkomstdrankje in bar 22 steps gaan drinken. De bar is leuk ingericht en het was er niet druk toen ik er was. Als welkomstdrankje heb je de keuze uit een aparte menu, waar een aantal lekkere cocktails opstaan. Ik koos voor een Margharita.

Conclusie

Bangkok is een goedkope stad, waar je de keuze hebt uit tal van goedkope hotelletjes. Ben je bereid om iets meer te betalen, dan is Hotel Indigo Wireless Road een uitstekende keuze. Hoewel niet goedkoop, krijg je (als Platinum IHG member) wel waar voor je geld. In tegenstelling tot eerdere bezoeken aan Hotel Indigo's ben ik over dit hotel wél enthousiast.

Ben je van plan om in Bangkok aan sightseeing te gaan doen, boek dit hotel dan voor je laatste nacht, wanneer je alle bezienswaardigheden gezien hebt. Zo moet je je niet schuldig voelen als je ongegeneerd een hele dag blijft relaxen in dit fantastische hotel. Nog meer tips over Bangkok vind je op ons forum.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Jumpseat kan een compensatie ontvangen wanneer je deze links gebruikt. Lees hier meer over ons beleid.

Deze artikels kunnen je ook interesseren