Tim Baelus

4 min leestijd

Review: Boutique Hotel Texel

Soms moet je niet ver gaan om te genieten van een heerlijk lang weekend. Het lot (en wat paspoortproblemen) zorgden er voor dat een meer exotische citytrip niet door kon gaan, waardoor ik op zoek moest naar een alternatief dicht bij huis. Mijn oog viel op Texel, een eiland voor de Nederlandse kust, en het charmante Boutique Hotel Texel aldaar.

Had je me twee jaar geleden gevraagd om last minute een hotel te zoeken, dan had ik zonder verpinken de website van IHG, Club Carlson of Hilton geopend en gekeken naar welk hotel me het meeste punten kon opleveren en mijn trip daar aan aangepast. Waarschijnlijk had ik dan wéér in Amsterdam, wéér in Parijs, wéér in Dusseldorf of wéér in één of ander zielloos hotel gezeten, wat me een paar punten had opgeleverd, maar vooral veel frustraties. Langs de ene kant frustraties omdat de meeste ketens goed zijn in over-promising en under-delivering. Langs de andere kant frustraties omdat ik me weer laat vangen in de gewiekste marketing-truc die loyaltyprogramma's zijn. Ondertussen heb ik deze grotendeels afgezworen, maar dat is voer voor een ander artikel.

Zo reden we dus naar het prachtige Texel, waar we heel vriendelijk ontvangen werden in Boutique Hotel Texel. Het hotel ligt ongeveer in het midden van het eiland, vlak bij de belangrijkste weg en midden in de velden. Het getijdengebied De Slufter, in het Nationaal Park Duinen van Texel, ligt op een steenworp afstand en is makkelijk te voet te bereiken.

Voor onze twee nachten boekten we een Deluxe kamer met douche, inclusief ontbijt, voor 140 euro per nacht. De kamer was groot, met een heerlijk bed, aparte zithoek en, zoals de beschrijving van de kamer het zegt, een douche. De douche is een inloopdouche, die naar mijn mening wel iets beter ontworpen had mogen worden, aangezien je niet te enthousiast mag douchen, of heel de badkamer staat onder water.

Na een korte wandeling in de buurt van het hotel, zijn we aan tafel geschoven in het uitstekende restaurant van het hotel, genaamd Gusta.

Voor verrassend democratische prijzen, konden we daar genieten van de heerlijke streekproducten die Texel te bieden heeft. Bovendien werden alle gerechten prachtig geserveerd. Het personeel was ook hier weer enorm vriendelijk en behulpzaam.

Naar Texel kom je om te genieten van de prachtige natuur die het kleine eiland te bieden heeft. We trokken een hele dag rond in het natuurgebied 'Duinen van Texel'. Na elke bocht stond ons weer een prachtig landschap te wachten.

Beklim zeker de hoogste duinen, want het uitzicht is fenomenaal.

De zonsondergang bij de beroemde vuurtoren van Texel is ook een aanrader!

Na een dag wandelen en uitwaaien kan je heerlijk ontspannen in het wellness-gedeelte van het hotel. Er is een klein zwembad, waar je wat baantjes kan trekken om de spieren terug los te maken.

Of kruip in de sauna of het stoombad om je spieren te laten ontspannen. Een douche met een zoutscrub zorgt er voor dat je je terug als herboren zal voelen.

Vanuit de jacuzzi kan je naar de omliggende velden staren, of, als het donker is, naar de prachtige sterrenhemel.

Ontspannen kan verder ook nog in de bar van het hotel, aan het haardvuur, liefst met een lekker Texels biertje.

De bedden en dekens van Texelse schapenwol zorgen in principe voor een heerlijke nachtrust. Jammer genoeg werden we tijdens onze eerste nacht om 5u luidruchtig gewekt door het brandalarm van het hotel. Gelukkig was het loos alarm, maar onze nachtrust was er toch serieus door verstoord. Het hotel serveerde, om het goed te maken, een lekkere cava bij het, overigens uitstekende ,ontbijt, ook weer met heerlijke Texelse streekproducten.

Conclusie

Hotel Texel is een tophotel, op een uitstekende locatie, op een prachtig eiland. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam, het eten is lekker en niet duur en de heerlijke wellness-mogelijkheden zorgen er voor dat je heerlijk ontspannen zal thuis komen van een weekendje uitwaaien op Texel.

Tip: boek je verblijf rechtstreeks via de website van het hotel, dan kan je gratis gebruik maken van de wellness-mogelijkheden. Boek je via bv. Booking.com, dan betaal je hiervoor extra.

Deze artikels kunnen je ook interesseren