Tim Baelus

3 min leestijd

Reis je rijk!

Een fantastische manier om je reisbudget onder controle te houden, is werken met cashback websites. Boek je via dergelijke website, dan krijg je na je verblijf een bepaald percentage van je uitgaven terugbetaald.

Toegegeven, de titel is misschien een beetje misleidend. Rijk zul je er niet van worden, maar je krijgt wel wat extra budget dat je kan besteden aan leuke dingen, zoals nog meer reizen!

Wat is het?

Cashback websites zijn websites die een commissie verdienen door jou door te sturen naar een hotel- of reiswebsite (of eigenlijk elke andere online winkel). Een stukje van de commissie die zij verdienen, storten ze door aan jou, om je aan te moedigen om de website te blijven gebruiken. Zij verdienen geld door de commissies, jij verdient geld door gebruik te maken van hun dienst.

Hoe werkt het?

Als eerste maak je een account aan op verschillende cashback websites. Wij maken veelvuldig gebruik van onder andere Quidco, MrRebates en Topcashback. Best maak je op zoveel mogelijk websites een account aan, zodat je later makkelijk kan vergelijken waar het cashback percentage het hoogst is.

Kijk vervolgens waar het cashback percentage het hoogst is. Heb je bijvoorbeeld een hotelkamer gezien die je wil boeken, dan kijk je via welke cashback website je het meeste verdient om de kamer te boeken. In dit voorbeeld willen we een kamer boeken via de IHG website.

Via Topcashback krijgen we 9% terugbetaald.

Via MrRebates krijgen we 8% terugbetaald.

Via Quidco krijgen we ook 8% terugbetaald.

Het percentage bij Topcashback is het hoogst, dus uiteraard gaan we van deze website gebruik maken om de boeking te doen. Belangrijk om te weten is dat de uiteindelijke prijs net dezelfde zou zijn als wanneer je rechtstreeks via de hotelwebsite geboekt zou hebben. Je verliest dus niets. Bovendien heb je ook nog steeds recht op alle statusvoordelen en getrouwheidspunten die je eventueel zou krijgen van het hotel.

Klik vervolgens via de cashback website door (meestal klikken op de 'shop now' knop) naar de hotelwebsite. Zorg ervoor dat je pop-up blockers uitstaan en dat je cookies getrackt kunnen worden. Door te klikken, registreert de cashback website dat je een aankoop gaat maken en zal hij je aankoop bijhouden om later je percentage te berekenen. Een aantal weken na je verblijf, zal je in je account zien dat de cashback is bijgeschreven. Deze kan je dan laten uitbetalen via bijvoorbeeld paypal.

Uiteindelijk zou het een reflex moeten worden om voor elke online aankoop die je doet, even na te kijken of en waar je het best cashback kan claimen. Bijna elke hotelketen, boekingswebsite, of webwinkel werkt wel samen met een cashback website. Met elke online aankoop kan je geld verdienen. Het enige dat je moet doen, is onthouden dat je via een cashback website moet gaan voor elke aankoop.

Breng vrienden aan

Veel cashback websites hebben ook een referral programma, waarbij je zelf cash verdient als je vrienden aanbeveelt. Soms krijgt de aanbevolen vriend dan ook al wat cash in zijn account gestort.

Jumpseat kan je voor een aantal websites ook een referral aanbieden. Klik gewoon op onderstaande links (je kan je best voor alle websites registreren, zodat je je cashback kan maximaliseren) en registreer je op de websites. Al deze websites hebben we tot onze tevredenheid getest.

De referral bonus die Jumpseat ontvangt wordt integraal gebruikt om de website te onderhouden en te verbeteren. Alvast bedankt voor de steun.

Heb je zelf een referral link, dan kan je deze steeds plaatsen in één van de referral conga topics op ons forum.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om je vraag in de comments of op ons forum te stellen.

Deze artikels kunnen je ook interesseren