Blind Booking met Eurowings

Ken je het gevoel waarbij je zin hebt in een leuke citytrip maar niet meteen een bestemming voor ogen kan halen? Of dat moment waarop je maar niet kan beslissen waar naartoe? Laat je dan een handje helpen door een Blind Booking te maken met Eurowings.

Blind Bookings?

De blind bookings van Eurowings werken volgens een erg eenvoudig principe. Jij kiest een lijstje met bestemmingen aan de hand van een van de voorgestelde thema's, de data waarop je wil vliegen en de luchthaven waarvan je wil vertrekken, en Eurowings zoekt voor jou een bestemming uit. En dat alles voor het vaste bedrag van 66 Euro per retourvlucht.

Eurowings (EW) klinkt misschien niet zo bekend in de oren, het is namelijk een maatschappij die we in België (nog?) niet zo vaak tegenkomen. Eurowings is de nieuwe naam van het vroegere Germanwings en is volledig in handen van Lufthansa, die het als een lowcostmaatschappij in de markt zet. Vanuit verschillende Duitse luchthavens vliegt Eurowings naar vele bestemmingen in Europa, maar het biedt ook enkele lange-afstandsvluchten aan, vooral naar erg toeristische bestemmingen.

Een vliegtuig van Eurowings in de nieuwe kleuren - foto © Lufthansa

Hoe begin ik aan zo'n blind booking?

1. Waar wil je vertrekken?

Eerst en vooral moet je een vertrekluchthaven uitzoeken. Eurowings biedt de blind bookings momenteel enkel aan vanuit hun eigen hubs in Duitsland. Voor wie in België woont zijn de meest voor de hand liggende luchthavens dus Köln/Bonn (CGN) of Düsseldorf (DUS).

© Great Circle Mapper

2. Kies een thema

Afhankelijk van de gekozen vertrekluchthavens kan je uit een aantal thema's kiezen. Deze thema's omvatten telkens een aantal bestemmingen. Zo zijn er de typische zon- en strand bestemmingen zoals Barcelona, Ibiza of Dubrovnik. Bouw je liever een feestje dan kan je het Party-pakket kiezen met bestemmingen zoals Berlijn, Praag of Budapest. Op deze manier kan je een pakket met bestemmingen samenstellen dat het beste past bij je persoonlijke interesses.

Eenmaal je een thema kiest komen de mogelijke bestemmingen tevoorschijn. Staan er steden in het lijstje die je liever niet als bestemming krijgt, kan je deze wegklikken voor 5 Euro per bestemming (en per persoon).

Voor je blind booking kan je kiezen uit een heel aantal thema''s.

3. Rond je boeking af en ontdek je bestemming!

Eenmaal je een keuze hebt gemaakt, en eventuele niet-gewenste bestemmingen hebt uitgesloten kan je je boeking afwerken. Je kiest in het volgende scherm of je extra wil betalen om ingecheckte bagage  mee te nemen. Na je betaling krijg je de boekingsbevestiging, met daarin de bestemming voor je volgende trip!

Een voorbeeldje van hoe zo'n blind booking er kan uitzien.
3 dagen voor vertrek een citytrip naar Berlijn boeken voor slechts 76 Euro, het kan dus wel degelijk!

Tips & Tricks

  1. Wees flexibel en bereid tot compromissen. Hoe meer bestemmingen je wegklikt hoe duurder je ticket wordt.

  2. Blind bookings zijn ontworpen om vluchten op te vullen waar nog veel plaats is. Hou dus rekening met mogelijk minder gunstige vluchturen. Enkele zoekopdrachten voor de voorgestelde data en bestemmingen op de site van Eurowings kunnen je al een goed idee geven van welke vluchten er in aanmerking komen, maar garanties heb je uiteraard nooit.

  3. Speel met je luchthaven van vertrek of het thema. Het aanbod vanuit Köln/Bonn is voor sommige thema's ietsje ruimer dan bijvoorbeeld in Dusseldorf, dus door een beetje te spelen met thema's en de luchthaven van vertrek kan je soms wel wat invloed uitoefenen op de aangeboden bestemmingen.

  4. Doe ook steeds een klein beetje research vooraf naar hotels op je mogelijke bestemmingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan mochten hotels opeens erg duur blijken.

  5. Blind bookings kan je boeken vanaf 45 dagen voor vertrek. De minimale verblijfsduur op de bestemming is 18 uur.

  6. Aangezien Eurowings geen geïntegreerd lid is van Star Alliance is je Gold of Silver status niet geldig. Je kan echter wel mijlen verzamelen bij Miles & More, en in bepaalde gevallen is ook je Miles & More-status geldig. Voor meer informatie over Eurowings en Miles & More kan je terecht op de website van Eurowings.

  7. Een gratis overnachting in het Intercontinental Hotel Dusseldorf is de ideale gelegenheid om luxe met een goedkope citytrip te combineren! Hoe je dat doet lees je in dit artikel, en voor meer tips kan je steeds terecht op ons forum .

Conclusie

De blind bookings van Eurowings zijn een ideale manier om goedkoop een citytrip te boeken wanneer de bestemming niet zo heel erg belangrijk is. Wanneer je flexibel bent en wel eens een gokje durft wagen zijn de blind bookings perfect op jouw lijf geschreven! Ik had alvast een prachtig weekend in Berlijn (waarover later meer), en aangezien ik wel hou van een uitdaging, ga ik in de toekomst zeker nog opnieuw boeken. Probeer het uit, en laat ons weten waar jij naartoe vliegt in de comments!

Uitgelichte foto door Seth Doyle

Deze artikels kunnen je ook interesseren