Mijlendeal: Vlieg in Business Class naar Zanzibar, Mauritius, Varadero, … vanaf 18.000 Miles + € 500

Miles & More heeft voor de eerste keer een mijlendeal gelanceerd voor de nieuwste maatschappij in de Lufthansa Group, Eurowings Discover. Deze in Frankfurt gebaseerde maatschappij gaat zich richten op lowcost vakantievluchten op lange afstand. Zo vallen onder meer Mombasa, Varadero, Punta Cana en Mauritius op in het netwerk van de nieuwe airline.

De Miles & More Mijlenaanbiedingen, ook wel gekend als Mileage Bargains of Meilenschnappchen, zijn reeds jaren een (soms) interessante manier om je mijlen te verbruiken met de airlines van de Lufthansa Group. Voor wie nog niet geheel vertrouwd is hiermee, een kleine samenvatting.

Tot de Lufthansa Group behoren 4 network airlines: Lufthansa, Swiss, Austrian en Brussels Airlines. Daarnaast behoren ook 2 lowcost airlines tot de groep, Eurowings en nu dus het nieuwe Eurowings Discover. Bij al deze airlines kan je je zuurverdiende Miles & More mijlen uitgeven. Elke maand publiceert Miles & More op Meilenschnappchen.de een selectie aan routes waarbij je voor een beperkte periode minder mijlen dient uit te geven voor deze routes.

Voor het eerst zitten hierbij ook deals met Eurowings Discover. Ondanks het feit dat de taksen soms hoog kunnen uitvallen, zitten er een paar heel leuke deals tussen, vooral in Business Class. Goed om weten is dat Eurowings Discover vliegt met Airbus A330-toestellen die rechstreeks overkomen van andere airlines in de groep, en de business class seats dus ook volwaardige lie-flat seats zijn. Op dit moment zijn er 2 types seats, afkomstig van Lufthansa en Edelweiss (Swiss).

Hoe boeken?

De vluchten kan je enkel boeken via de website van Miles & More. De deals zijn geldig tot 31 augustus, maar de beschikbaarheid varieert. Je kan wel al boeken voor vluchten tot eind augustus 2022. Let wel, sommige vluchtroutes starten pas op in het voorjaar van 2022.

Een greep uit de mogelijkheden:

Afhankelijk van welke bestemming je boekt, komt hier zo'n 500 EUR aan taksen bij. Enkele voorbeeldjes:

  • Mombasa: 18.000 miles en 495 EUR

  • Zanzibar: 18,000 miles en 498 EUR

  • Mauritius: 28.000 miles en 628 EUR

  • Varadero: 32.000 miles en 610 EUR

  • Punta Cana: 32.000 miles en 641 EUR

Zoeken naar beschikbaarheid doe je het snelste via de boekingspagina van Miles & More. Na het kiezen van je bestemming en de reisklasse verschijnen de mogelijkheden in een overzichtelijk grafiekje. Van hieruit kan je snel doorklikken naar de mogelijke vluchten.

Op moment van schrijven en als gevolg van de Covid-19 pandemie, kunnen tickets herboekt worden voor een flat fee van 25 EUR. Check de laatste regels hier op de website van Miles & More.

Niet genoeg mijlen?

Wie aandachtig keek naar de afbeelding hier vlak boven zag dat een normale award booking in Business Class naar Mauritius zo'n 112.000 mijlen kost. Via deze promo vlieg je al voor 28.000 mijlen, en hoewel dat een enorme korting is, blijft het een behoorlijk aantal mijlen om te sparen, zeker als je dit moet doen met de 125 mijlen die je voor een Economy Light vlucht krijgt. Gelukkig zijn er ook credit cards waarmee je mijlen verzamelt. We hebben hier eerder al uitgebreid over geschreven, dus voor alle details kan je terecht in ons overzichtsartikel.

Wanneer je een American Express-kaart aanvraagt via onderstaand formulier, dan krijg je een welkomstbonus van 20.000 bonusmijlen in plaats van de gebruikelijke 6.000. In het geval van de Preferred kaart krijg je 8.000 mijlen ipv. 3.000 mijlen. Daarbovenop krijg je de kaart de eerste 3 maanden gratis.

Ook aan deze kaart zijn tal van verzekeringen, zoals een reisverzekering, bagageverzekering en aankoopverzekering gekoppeld.

Na het eerste jaar kost deze kaart € 120,- in het geval van de Preferred kaart, of € 150,- in het geval van de Premium kaart. Je kan op ieder moment de kaart annuleren. De verdiende mijlen mag je houden (maar zonder status bij Miles & More en zonder Miles & More kredietkaart zullen je mijlen op termijn wel vervallen).

We vatten nog kort even de verschillen samen tussen de Preferred en de Premium American Express kaart. Een uitgebreide analyse vind je in ons vergelijkend artikel.

Brussels Airlines Miles & More


Preferred American Express


Premium American Express

Kostprijs

10 EUR /maand

12,5 EUR /maand

Aansluitbonus

3.000 mijlen (of 8000 via jumpseat.be)

6.000 mijlen (of 20.000 via jumpseat.be)

Conversie

1,25 mijl per uitgegeven Euro

1,50 mijl per uitgegeven Euro

Uitgave bonus

> € 10.000/jaar
= 5.000 bonusmijlen

> € 20.000/jaar
= 10.000 awardmijlen

Wil je ook één van deze American Express kaarten en er een extra vriendenbonus bovenop? Vraag dan aan Jumpseat een referral. Vul onderstaand formulier in. Geef je voornaam, achternaam en e-mailadres aan ons door, samen met de gewenste kredietkaart. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een link toe waarmee je de kaart kan aanvragen en de vriendenbonus kan verdienen.

Conclusie

Wil je mijlen gebruiken naar een zonnige bestemming volgend jaar, dan is deze aanbieding een no-brainer. Voor sommige bestemmingen wordt het aantal benodigde mijlen met zo'n 70% verminderd. Dit is ongetwijfeld een introductieaanbieding, het zal te zien zijn hoe lang men deze tarieven zal hanteren.

Eurowings Discover mag dan wel een lowcost maatschappij zijn, de lie-flat seats maken het al een heel pak draaglijker. Ik heb alvast mijn ticket voor Mauritius op zak, welke bestemming heeft jouw voorkeur?

Deze artikels kunnen je ook interesseren