Goedkoop Avios inkopen, ideaal voor korte trips!

Wanneer we in België bezig zijn met mijlen is Avios meestal niet het eerste programma waar we aan denken. Veelal gebruiken we de programma's van de Star Alliance, en dan specifiek Lufthansa Miles & More en Aegean Miles & Bonus. Toch heeft ook Avios wel zijn nut, als je er op de juiste manier mee omgaat!

Achtergrond

Avios is het mijlenprogramma van IAG, de moedermaatschappij van British Airways, Iberia, Aer Lingus en sinds kort ook Vueling. Logischerwijze is het programma dan ook één van de meer gebruikte binnen de Oneworld alliantie.

Wie weinig met Oneworld vliegt en dan vooral nog de voornoemde maatschappijen, heeft op het eerste zicht aan Avios niet zo heel erg veel. Om elite status te behalen moet je relatief veel mijlen verzamelen en het zijn vooral de premium klasses die wel wat mijlen opleveren. Toch is er één specifieke manier om Avios te gebruiken waarbij je best wel wat voordeel kan behalen, namelijk voor heel erg korte vluchten.

Avios verzamelen

Eerst en vooral moet je natuurlijk aan een kleine stash Avios geraken. Dat kan je natuurlijk door te vliegen, liefst van al met een mooie Business Class "flash sale" waarbij je voor weinig geld veel mijlen kan verdienen. Dit soort deals delen we via onze Jumpseat Alert dus schrijf je hiervoor in om op de hoogte te blijven.

Een andere mogelijkheid is Avios kopen. British Airways doet wel eens promo's om Avios in te slaan met 25% tot 50% korting.  Meestal zijn deze niet echt interessant, en where's the fun in that? Toch is het goed om in het achterhoofd te houden dat het kan, mocht je ooit net wat Avios te kort komen.

Avios is echter een bedrijfje op zich, en eentje met best wel wat contacten. Zo zit er een heel shopping portaal achter dit programma, waarbij je bij heel wat partners aankopen kan doen en zo mijlen verzamelen. Helaas in de meeste gevallen zijn deze echter enkel beschikbaar in de UK.

Af en toe duikt er dan toch weer eentje op die wel de moeite waard is. Zo spotte forumlid @melsenm deze leuke deal eerder deze week:

Met andere woorden, bij een jaarabonnement op deze krant via Reach Home Delivery krijg je 18.000 Avios, wat voldoende zou moeten zijn voor minstens 2 retourvluchten (+ taxes, later meer hierover). Veel beter dan een waardeloze tablet lijkt me...

Betalen doe je met eender welke credit card (uiteraard kies je best eentje waarbij je nog eens mijlen verdient), en de Avios krijg je via een voucher ongeveer 4 weken na je inschrijving. Je betaalt meteen voor gans de jaargang, dus er zijn geen automatisch weerkerende betalingen.

Via deze promo "koop" je mijlen aan 8.8889 EUR per 1.000 mijlen. Ter vergelijking, bij de meest recente promo van British Airways kon je 20.000 mijlen kopen voor 11.45 EUR per 1.000 mijlen. Een stuk duurder dus.

Conclusie

Deze promo van The Irish Times is de perfecte gelegenheid om een klein potje met Avios achter de hand te houden. Koop enkel mijlen met een duidelijk doel voor ogen, je weet immers nooit wanneer er een devaluatie aan zit te komen.

De beste value kan je uit je Avios halen door zeer korte vluchtjes te boeken zoals bijvoorbeeld Brussel - Londen. Deze laatste kan je al boeken vanaf 8.000 Avios (heen-en-terug). Waar de sweet spots juist zitten, lees je in een volgend artikel, of je kan ondertussen al terecht op het forum voor enkele tips.

British Airways Dornier Jet, slechts 4000 avios en leuk voor AvGeeks

Deze artikels kunnen je ook interesseren