Jelle Van den Eede

3 min leestijd

Ontdek Noorwegen deze zomer met "All-You-Can-Fly" formule

Widerøe biedt toeristen de mogelijkheid aan om een ongelimiteerd aantal vluchten te nemen met hun Explore Norway Ticket om zo heel het land voor een vast tarief te verkennen. Het land wordt in drie zones verdeeld en jij kiest zelf of je één zone, twee zones of gewoon heel Noorwegen in twee weken of meer verkent.

Widerwatte?

Widerøe klinkt je waarschijnlijk minder bekend in de oren, toch is het de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Noorwegen. Binnenlandse vluchten zijn iets wat we ons in het kleine België niet kunnen voorstellen, maar met zo'n 450 vluchten per dag vliegt Widerøe naar meer dan 40 regionale, maar ook internationale bestemmingen. Ze vliegen naar zowat elk uithoekje van het land; handig als je echt heel Noorwegen gezien wil hebben aangezien de meeste Europese maatschappijen hier niet komen en je enig alternatief vaak per land is.

Met Widerøe land je in afgelegen prachtige locaties die anders moeilijk te bereiken zijn. Foto Andreas Aulin

3 zones om te verkennen

Het land wordt in drie zones opgedeeld. Noord-, Zuid-, en heel Noorwegen.  Hoe meer zones je wil bezoeken hoe meer je betaalt. Je betaalt echter nooit meer dan de prijzen zoals hieronder vermeld.

Wil je je graag focussen op 1 regio dan betaal je 345 euro ALL-IN. Voor 2 regio's betaal je 420 en om een all-you-can-fly pass te bemachtigen voor het hele land betaal je 493 euro.  Neem je graag je tijd en wil je een extra week dan betaal je 220 euro er bovenop.

Als je weet dat een ticket Brussel-Trømso je in de zomer vaak meer dan 250 euro kost dan valt dit dus heel goed te verdedigen aangezien je voor minder dan het dubbele toegang tot heel het land krijgt.

Kinderen tussen 2 en 11 jaar oud genieten trouwens van een korting van 25% en taksen en toeslagen zitten mee in de prijs. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Ook internationaal

Het internationale netwerk is lang niet zo uitgebreid als het nationale, maar als je de kans hebt om je voor een prijsje te verplaatsen naar Aberdeen (ABZ), Kopenhagen (CPH) of Gothenburg (GOT) dan zit je ticket richting Noorwegen mee in de prijs, omdat deze regio's ook tot de de regio 'Noorwegen Zuid' behoren. Ook je return flight zit mee in de prijs. Zo niet, ben je zelf verantwoordelijk voor je ticket richting Noorwegen. Brussels Airlines (SN) vliegt al naar Oslo vanaf 39 euro one-way. Ook met Ryanair zijn er verschillende goedkope mogelijkheden om je te verplaatsen richting het hoge noorden.

Foto: Martin Deutsch

Betaal ook een vaste prijs voor je hotelverblijf

Scandic hotels doet ook mee met deze promo. Zij bieden 13 nachten aan een vast tarief, gekoppeld aan deze promo. Op hun website lees je het volgende:

13 nachten kosten je 412 euro per persoon.

De kleine lettertjes

  • Vluchten zijn geldig tijdens de zomer van 2016 tussen 20 juni en 29 augustus.

  • Vliegen kan zoveel als je wil maar je mag elk segment niet meer dan 4 keer doen.

  • Met uitzondering van je eerste vlucht mag je je schema aanpassen zoveel je wil.

  • Reserveren kan tot 2 uur voor vertrek tenzij het vliegtuig vol zit.

  • Tickets zijn non-refundable nadat je eerste vlucht is geboekt. Namen veranderen is ook niet mogelijk.

  • Vluchten kan je crediteren bij Eurobonus het Frequent Flyer Program van SAS.

De moeite?

Als je twee weken boekt en gebruik maakt van de Scandic promo (inclusief ontbijt) dan kom je op 905 euro per persoon als je kiest voor een Explore Norway Ticket voor alle drie de zones. Dit is zeker niet gratis maar Scandinavië op zich is één van de duurste plaatsen om te bezoeken in Europa. Door deze combinatie kan je dus zeker wel wat besparen.

Met deze promo krijg je de kans om heel Noorwegen te bezoeken op een originele manier die minder vermoeiend is dan duizenden kilometers te rijden.

De bekende Trolltunga (trollentong)formatie in Noorwegen. Foto: Erna Bouillon http://bit.ly/1Vn6ZjJ

 

Cover foto: Nicolas Grevet - Oldevatnet

Deze artikels kunnen je ook interesseren