Met welke Belgische kredietkaarten kan ik mijlen sparen?

Mijlen verdienen met kredietkaarten is misschien niet de leukste manier om mijlen te sparen, maar het is alleszins wel één van de gemakkelijkste. Het is echter niet altijd even duidelijk welke kaart nu juist de geschikte keuze is. Daarom probeer ik in dit artikel een overzicht te geven van welke mogelijkheden er zijn als Belgische particulier.

De eerste keuze, voor welke maatschappij en/of alliantie kies ik?

Lange tijd was de keuze eenvoudig, je koos voor een Brussels Airlines MasterCard of een Brussels Airlines American Express. Midden februari kondigde Beobank dan de Air France-KLM Flying Blue World MasterCard aan.

Voor wie op zoek is naar een kredietkaart is de eerste vraag die je jezelf moet stellen waar je je kredietkaart-mijlen wil onderbrengen. Of anders gezegd, kies ik best voor Miles & More of Flying Blue?

De keuze zal voor een groot stuk bepaald worden door de vluchten die je neemt. Vlieg je meestal met Star Alliance-maatschappijen zoals bijvoorbeeld Brussels Airlines (SN), Scandinavian Airlines (SK), of United (UA) dan kies je hoogstwaarschijnlijk beter voor een Miles & More-kredietkaart. Vlieg je daarentegen vooral Skyteam-maatschappijen zoals KLM (KL), Air France (AF) of Delta (DL), dan is de kans groot dat jouw favoriete kaart in het Flying Blue-gamma van Beobank zit.

Een ding is zeker, met deze kredietkaarten kan je zonder extra moeite je mijlensaldo aandikken, op weg naar die vlucht in First of Business class die al veel te lang op je verlanglijstje stond.

Gebruik je Flying Blue-mijlen bijvoorbeeld voor Air France''s La Première First class.

Welke kredietkaarten zijn er op de markt?

In België zijn er slechts vijf kaarten op de markt waarmee je rechtstreeks mijlen kan verzamelen bij de luchtvaartmaatschappijen. Drie van deze kaarten kan je koppelen aan je Miles & More account, de overige twee kan je koppelen aan je Flying Blue account.

Brussels Airlines Miles & MoreBeobank Flying Blue
Brussels Airlines MasterCard
MasterCard
Brussels Airlines Preferred American Express
Preferred American Express
Brussels Airlines Premium American Express
Premium American Express
FlyingBlue MasterCard
World MasterCard
FlyingBlue PremiumMC
Premium World MasterCard
Kostprijs90 EUR /jaar120 EUR /jaar150 EUR /jaar75 EUR /jaar150 EUR /jaar
Aansluitbonus2.000 mijlen3.000 mijlen6.000 mijlen3.500 mijlen5.000 mijlen
Conversie1 mijl per uitgegeven Euro1,25 mijl per uitgegeven Euro1,50 mijl per uitgegeven Euro1 mijl per uitgegeven Euro1,25 mijl per uitgegeven Euro
Extra'sBasispakket reisverzekeringen
Verlengde geldigheid van de awardmijlen in uw account
Uitgave bonus-> € 10.000/jaar
= 5.000 bonusmijlen
> € 20.000/jaar
= 10.000 awardmijlen
--

De informatie in deze tabel is een beknopte samenvatting. Meer gedetailleerde info over de verschillende kaarten vind je in onze artikels over de Miles & More-kaarten en de Flying Blue-kaarten.

Lees aandachtig de Algemene Voorwaarden van de verzekeringen om te controleren wat gedekt is:

Kan ik ook bij andere maatschappijen nog mijlen verdienen?

Mijlen sparen bij Etihad Guest kan via een aantal American Express-kaarten.

Kort gezegd, ja. Of dit in de praktijk ook de beste manier is om het te doen valt nog te bekijken. In heel erg specifieke gevallen kan het inderdaad de moeite zijn om nog een ander soort kaart te nemen. Er zijn namelijk nog twee speciale kaarten waarmee je een soort van mijlen kan verdienen.

American Express Membership Rewards

Membership Rewards van American Express is een spaarprogramma waarbij je voor elke uitgave met je American Express-kaart punten kunt sparen in het eigen programma van American Express. Met deze punten kan je dan nadien "cadeau's" kiezen uit de catalogus. Via deze catalogus kan je dan de punten ook omzetten naar andere programma's, zoals bijvoorbeeld Etihad Guest (2:1), SAS Eurobonus (3:2) of Eurostar (20:1). Let op, Membership Rewards is een betalend programma. Inschrijven hiervoor kan op de website van American Express.

Beobank Neckermann World MasterCard

Voor wie eerder houdt van all-in vakanties zoals deze aangeboden door Neckermann kan deze kaart nog een optie zijn. Elke euro die je met de kaart uitgeeft bij Neckermann in België, levert  1 Neckermann punt op. Op alle andere aankopen (in de supermarkt, parkeertickets, op restaurant, aankopen op internet,…) die je elders betaalt met de kaart – zowel in België als in het buitenland – krijg je per 2€ uitgegeven 1 Neckermann punt. 2.500 Neckermann punten geven recht op 25€ korting op uw volgende Neckermann vakantie.

De kaart kost slechts 5 euro per jaar en wordt uitgegeven door Beobank. Momenteel loopt er een promo voor aanvragen ingediend tot en met 31/05/2016 waarbij je deze jaarlijkse inschrijfkost terugkrijgt. Na de eerste aankoop met de kaart (mits binnen de 3 maanden na de toekenning van uw kaart) stort Beobank 5€ op de kaart, en dit elk jaar opnieuw, zolang je de kaart blijft gebruiken.

Tot slot

De keuze voor een bepaalde kredietkaart is heel erg afhankelijk van je persoonlijk reispatroon en je uitgavenpatroon. Gelukkig is er vergeleken met een jaar geleden een heel pak meer keuze nu. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kaart? Dan kan je altijd je vraag stellen op het Jumpseat forum of in de comments hieronder.

Speciaal aanbod

American Express heeft sinds enkele maanden een nieuwe 'vriendenactie' gelanceerd. Indien het dossier aanvaard wordt, verdienen zowel jij als je vriend extra bonusmijlen. Op die manier kan je voor de Premium kaart 10.000 bonusmijlen verdienen. Samen met de normale welkomstbonus verdien je dus 16.000 mijlen.

Wil je ook deze kaart en de vriendenbonus? Vraag dan aan Jumpseat een referral. Vul onderstaand formulier in. Geef je voornaam, achternaam en emailadres aan ons door, samen met de gewenste kredietkaart (Brussels Airlines Preferred American Express of Brussels Airlines Premium American Express). Wij sturen je dan zo snel mogelijk een link toe waarmee je de kaart kan aanvragen en de vriendenbonus kan verdienen.

[ninja_forms id=5]

Opgelet: Het aanvragen van een kredietkaart/charge card is gekoppeld aan een (soort) kredietopening. Bij het niet betalen van de rekeningen worden er aanzienlijke intresten aangerekend. Bekijk je financiële situatie voor je een kaart aanvraagt. Zorg ook dat je de kaart verstandig gebruikt! Geld lenen kost ook geld! De hierboven vermelde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars, en hebben geen relatie met Jumpseat.be. Jumpseat.be verdient geen commissies op de in dit artikel genoemde producten. Bij gebruik van bovenstaand formulier voor de aanvraag van een Brussels Airlines American Express kaart ontvangen zowel Jumpseat als de aanvrager dezelfde hoeveelheid awardmijlen.

Voor de Brussels Airlines MasterCard kaarten gelden de BCC Corporate Algemene Voorwaarden voor particulieren. Voor de Brussels Airlines Miles & More American Express Kaarten gelden de American Express Algemene Voorwaarden voor particulieren. Voor de Beobank MasterCards gelden de Algemene voorwaarden kredietkaart van Beobank.

Deze artikels kunnen je ook interesseren