Tim Baelus

5 min leestijd

Mijn kredietkaarten om mijlen te verdienen

Als je het mijlen- en puntenwereldje wat volgt, dan weet je waarschijnlijk dat de makkelijkste manier om veel mijlen te verdienen niet het vliegen is, maar betalingen doen met een kredietkaart die veel mijlen oplevert. Hoewel er een beperkt aanbod aan kredietkaarten in België beschikbaar is, loont het toch de moeite om er, waar mogelijk, van gebruik te maken.

Welke kredietkaarten heb ik in mijn portefeuille?

1. Miles & More Premium American Express

Dé beste kaart om mijlen te verdienen in België is de Miles & More Premium American Express kaart. Deze kaart levert je 1.5 mijl per uitgegeven euro op. Koop je vluchten van Brussels Airlines, dan levert de kaart je zelfs 2 mijlen per euro op. Daarnaast krijg je jaarlijks een bonus van 10.000 mijlen als je 20.000 euro aan uitgaven doet binnen een jaar. Stel dat je 20.000 euro weet uit te geven, dan verdien je op jaarbasis dus 40.000 mijlen, wat al genoeg is voor een vlucht naar bijvoorbeeld Abu Dhabi in business class.

De kaart is niet gratis. Met een maandbijdrage van €12.50 is dit de duurste kaart in mijn portefeuille. Toch is ze voor mij het geld zeker waard. Eenmaal je de reflex hebt om zoveel mogelijk met American Express te betalen, dan zal je snel je mijlenteller zien stijgen.

Naast het verdienen van mijlen, beschermt deze kaart je ook tegen heel wat (reis)ongemakken, dankzij de inbegrepen verzekeringen, zoals een verzekering bij vertraagde vluchten, verloren bagage, online shopping,... de details kan je nalezen op de website van American Express.

Vind je de Premium American Express kaart te duur, dan kan je ook kiezen voor de Preferred American Express kaart. Deze kost €10 per maand. Hierdoor verdien je per uitgegeven euro maar 1.25 mijlen. Als je 10.000 euro uitgeeft op een jaar, dan krijg je een bonus van 5000 mijlen. Ook bij deze kaart ben je goed verzekerd.

PROMO

Vraag je een Miles & More American Express aan via jumpseat.be, dan ontvang je 16.000 bonusmijlen (voor de Premium American Express) of 8.000 bonusmijlen (voor de Preferred American Express). De Premium American Express kaart is bovendien de eerste 12 maanden gratis! Wil je graag een American Express kaart aanvragen via jumpseat.be, laat dan hier je gegevens achter. We bezorgen je dan een link waarmee je de kaart kan aanvragen en de extra bonusmijlen krijgt.

[ninja_forms id=5]

2. Miles & More Mastercard

Naast American Express biedt ook Mastercard een kaart aan waarmee je mijlen kan verdienen. Met de Brussels Airlines Mastercard verdien je 1 mijl per 2 uitgegeven euro's. Een heel pak minder dan bij American Express dus. De enige reden waarom ik deze kaart heb is voor de uitzonderlijke situaties waar het niet mogelijk is om met American Express te betalen. Mogelijks zal deze kaart snel uit mijn portefeuille verdwijnen. Deze kaart kost € 90 per jaar. Meer informatie vind je op de website van Mastercard.

Voor 56.000 mijlen vlieg je in de nieuwe Business Class van Brussels Airlines naar New York.

Ook de Miles & More Mastercard biedt een aantal verzekeringen aan, al zijn deze wat minder uitgebreid dan deze van de American Express kaarten.

3. Flying Blue World Mastercard

De Flying Blue World Mastercard heb ik nog maar sinds korte tijd in mijn portefeuille zitten. De reden dat ik deze kaart gekozen heb, is omdat ik steeds minder loyaal ben aan allianties. Vluchten doen om status te behalen is niet meer aan me besteed, omdat het sop de kolen niet waard is. Daarom ben ik een 'free agent' en kies ik mijn vluchten vooral op prijs. Daardoor zal ik in de toekomst heel wat vaker met KLM vliegen. Om de mijlen die ik met deze vluchten verdien niet verloren te laten gaan, heb ik me de Flying Blue World Mastercard aangeschaft. Deze kaart kost €75/jaar. Ook bij deze kaart krijg je een uitgebreid verzekeringspakket. De details kan je hier nalezen. Naast een wekomstbonus van 3.500 mijlen, verdien je met de Flying Blue World Mastercard 1 Flying Blue mijl per uitgegeven euro, wat dus dubbel zo veel is als met de Brussels Airlines Mastercard. De kans is dus groot dat dit de enige Mastercard in mijn portefeuille gaat blijven.

Naast de Flying Blue World Mastercard, bestaat er ook een Premium Flying Blue World Mastercard. Met deze kaart verdien je 1.25 mijl per uitgegeven euro. Met een jaarbijdrage van €150 is de kostprijs van de kaart wat aan de hoge kant, terwijl ze niet substantieel meer voordelen biedt dan de gewone kaart.

PROMO

Momenteel loopt er een promotie waarbij je 22.000 bonusmijlen krijgt, bovenop de 3.500 of 5.000 welkomstmijlen die je sowieso krijgt bij aanvraag van een Flying Blue Mastercard. De kaarten kan je aanvragen via de website van Beobank. Opgelet, deze promo loopt nog maar tot en met 30 november 2019.

Dikke Portefeuille?

Allemaal goed en wel, die kaarten, maar wordt je portefeuille daar niet heel dik van? Nee hoor. Alle Mastercards en Visa Cards die ik heb (Argenta Mastercard, Flying Blue Mastercard, Brussels Airlines Mastercard, Revolut Visa) koppel ik aan een Curve kaart. In de app van Curve koppel je alle kaarten aan je account. Nadien kan je met de Curve kaart betalen, zonder dat je de afzonderlijke kaarten moet bijhebben. Bovendien kan je na betaling met je Curve kaart, de onderliggende kaart nog tot 3 weken na betaling wijzigen. Heb je dus onderliggend betaald met een Miles & More kaart en je had liever Flying Blue mijlen verdiend, dan kan je dit eenvoudig via de app wijzigen.

Daarnaast biedt Curve nog een geweldig voordeel. Je kan namelijk gratis in het buitenland geld afhalen (tot 200 pond per maand) en je betaalt de realtime wisselkoers, zonder commissies (ook als je onderliggende kaart wel commissies zou aanrekenen).

Wil je Curve graag eens proberen? Registreer je via deze link en geef de code MDZVRRPE in. Daarmee verdien je meteen 5 GBP.

Conclusie

Heb je nog geen Mastercard of American Express kaart? Dan kan het interessant zijn om nu een kaart aan te vragen. De bonusmijlen brengen je een heel eind op weg naar een vlucht in First of Business class.

Deze artikels kunnen je ook interesseren