Kristof Eyckmans

5 min leestijd

Hotel review: Cape Grace

Kaapstad heeft een eindeloos aanbod van hotels en het is moeilijk om eruit te schieten en in de kijker te staan. Maar als je gesitueerd bent op je eigen pier, gelegen tussen de jacht haven en de wereldbekende V&A Waterfront, dan is het moeilijk om een betere locatie te vinden dan die van het Cape Grace hotel. En ook al gebruiken meerdere hotels een zeevaartkundig thema, het is Cape Grace dat het voorbeeld geeft.

De aankomst in het hotel voelt aan alsof je in je eigen privé jacht aankomt, en het lijkt alsof het personeel enkel op jou staat te wachten. Terwijl je al snel naar je kamer gebracht wordt zal je merken dat het thema zowel in het interieur als in het exterieur terug komt. Het hotel heeft de vorm van een schip met het zwembad dat helemaal vooraan gelegen is, en de spa helemaal achteraan. Het is een beetje alsof je op cruise gaat, maar dan zonder ziek te worden.

De kamers zijn allen zeer ruim en het zicht naar buiten over de jachthaven of de Tafelberg zijn simpelweg prachtig. Mijn kamer had zicht op beide en je voelt je dadelijk als een miljonair op z’n jacht wanneer je de ramen opent en naar buiten kijkt. Het bed is groot genoeg om je tweede jacht op te parkeren en het thema stopt evenmin in de badkamer. Indien het niet je ding is kan je misschien maar beter een alternatief verblijf opzoeken.

Maar er is meer dan alleen maar de kamers. Om te starten heeft het hotel een klein maar gezellig zwembad waar je de drukte van de stad kan ontvluchten. Geen waterrat? Dan is de spa misschien de ideale oplossing voor jou. En het zicht dat je krijgt vanop het terras van de spa is evenmin onaardig. Hun Kalahari signature behandelingen zijn gekend tot buiten de grenzen van het hotel en hun relax ruimte is de ideale plaats om even alles in je op te nemen. Ben je op reis met je kinderen? Geen enkel probleem aangezien de spa specifieke behandelingen heeft voor jongeren (onder 11 jaar oud) en tieners (12 tot 18 jaar oud) om te verzekeren dat iedereen een ontspannende dag heeft. Voor diegenen die liever de sportieve kant opgaan is er ook een fitness, maar laat ons eerlijk zijn, wie wil daar zijn tijd doorbrengen als je in Kaapstad bent en in dit geweldig hotel verblijft?

Heb je meer interesse in drank en eten dan ben je eveneens op de juiste plek. Bascule is de naam van de bar die zich in het hotel bevindt en deze is tot ver buiten de stadsgrenzen bekend aangezien het de grootste selectie whisky’s in de wereld kan aanbieden. Meer dan 400 verschillende whisky’s kunnen hier besteld worden, en sommige zijn echt heel zeldzaam. Zoals de 50 jaar oude Glenfiddich die je kan proeven voor “slechts” 18.000 zar per glas. Slechts een paar plaatsen op deze aardbol kunnen zoiets aanbieden. Maar er is natuurlijk meer dan alleen maar whisky want zoals iedereen wel weet ligt Kaapstad slechts enkele minuten van de bekende Zuid-Afrikaanse wijnlanden. Daarom dat het Cape Grace hotel zijn gasten dagelijks een introductie tot de lokale wijnen aanbiedt. Het is de perfecte manier om een paar van die geweldige Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven.

Van al dat drinken krijg je natuurlijk honger, maar gelukkig heeft het hotel een zeer goed en wederom gekend restaurant genaamd Signal. Hier kan je van de beste gerechten in Kaapstad proeven, en de omgeving past perfect in het thema. Het personeel is attent en zeer vriendelijk terwijl je geniet van je ontbijt, lunch of diner. Ik zou aanraden om een reservatie te maken als je wil dineren in het restaurant aangezien veel lokalen hier ook graag een plaatsje boeken. En ik kan ze niet kwalijk nemen want het eten is subliem. Ik probeerde het 6 gangen tasting menu inclusief met aangepaste wijnen en zowel het eten, de wijnen als de combinatie van de twee waren bij elke gang moeilijk te verbeteren. De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn me zeker niet onbekend, maar toch kreeg ik enkele verborgen pareltjes om van te genieten. En geen nood indien je vegetariër bent of enige andere voorkeuren hebt want alles kan hier op maat aangepast worden.

Eén van de grote voordelen tijdens je verblijf in het Cape Grace hotel is het feit dat je gebruik kan maken van hun gratis transfer service in een omtrek van 10 kilometer rondom het hotel. Dit betekent dat je een rit met een luxueuze BMW 7 serie vanuit het hotel naar overal in het centrum van de stad kan vragen, maar eveneens naar de prachtige stranden van Clifton en Camps Bay. De luchthaven is helaas net iets te ver. Het is een service die je nog zelden terug kan vinden in luxe hotels en het is er zeker eentje die ja zal appreciëren eens je er gebruik van kan maken.

Ik kan me inbeelden dat meerdere onder jullie reeds een verblijf aan het plannen zijn in het Cape Grace hotel, maar dat je enkel nog een opvang moet zoeken voor de kinderen. Wel, dat is helemaal niet nodig want het hotel doet er alles aan om ook de jongere gasten welkom te laten voelen. Ze geven hen zelfs een naam, namelijk VIK’s (Very Important Kids). Bij aankomst krijgen ze dadelijk meerdere cadeaus in de kamer, en dagelijks zijn er verschillende leuke activiteiten zoals het decoreren van koekjes of het voorlezen van verhaaltjes. Er zijn ook game consoles en gezelschap spelletjes die je op de kamer kan voorzien, of een baby monitor, covers om de stopcontacten af te dekken, … Je kan het zo gek niet bedenken of ze zorgen ervoor.

Het resultaat van zo’n goede klantenservice en luxe product heeft ertoe geleid dat het hotel reeds meerdere awards in de wacht sleepte in het verleden, en er zullen er zeker nog bij komen. Het wordt continu als één van de top hotels in Zuid-Afrika beschouwd en Conde Nast verkoos het als één van de beste hotels in Afrika.

Dus, indien je nog een plaats in Kaapstad zoekt waar je met je kinderen comfortabel kan verblijven, of liever de luxe en ontspanning opzoekt als koppel, voor beide is het Cape Grace hotel de ideale oplossing.

Deze artikels kunnen je ook interesseren