Ga jij volgende keer gratis op hotel?

Gratis op hotel gaan, vaak nog in een luxueuze kamer of zelfs een suite, het lijkt een onmogelijke zaak. Toch is er een manier om het te doen, dankzij de prijsgarantie van IHG. Tot deze groep behoren bijvoorbeeld Holiday Inn en Crowne Plaza, maar ook de luxueuzere Hotel Indigo en Intercontinental hotels.

Laatste update: januari 2016, tussen geldige claims dient nu 14 dagen te zitten.

Deze 'Best Price Guarantee' gaat uit van de stelling dat wanneer je een hotel boekt op de officiële IHG-website deze steeds het goedkoopst is. De praktijk wijst uit dat dit niet altijd het geval is. Het ideale moment om toe te slaan. IHG betaalt namelijk de eerste nacht van je verblijf volledig terug, ongeacht het aantal nachten dat je hebt geboekt. Dus ook wanneer je slechts 1 nacht blijft. Ideaal voor een weekendje uit.

Om je volgende nacht gratis op hotel te verbijven volstaat het om de 3 onderstaande stappen te volgen.

1. Kies een hotel

Zoek een leuk hotel op de IHG-website en bekijk het aanbod, al dan niet met ontbijt.

2. Vergelijk de prijs

Zoek hetzelfde hotel op bij een andere boekingssite zoals HotelsCombined. Kijk of het hotel daar wordt aangeboden aan een lagere prijs. Zo niet, probeer op een andere boekingssite. Als leidraad kan je hier misschien enkele interessante boekingssites vinden.

3. Claim je gratis nacht!

Heb je een prijsverschil gevonden, boek dan de betreffende kamer op de IHG-website. Vul en dien binnen de 24 uur na de boeking het formulier in dat je hier terugvindt. Ongeveer 1 dag na het indienen krijg je hopelijk een positief antwoord. Indien niet, je kan steeds terug op zoek gaan en het formulier opnieuw invullen.

Enkele valkuilen

  1. Let even op de annulatievoorwaarden. Je mag pas een niet-annuleerbare kamer gebruiken om mee te vergelijken als op de IHG-website alleen nog annuleerbare kamers beschikbaar zijn.

  2. IHG staat slechts 1 goedgekeurde aanvraag toe per 14 dagen, en binnen een straal van 80 km rond het hotel waar je laatst verbleef.

  3. De volledige voorwaarden zijn (helaas alleen in het Engels) na te lezen op de IHG-website.

Heb jij succesvol een gratis kamer kunnen versieren of ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan zeker ons forumonderwerp over de IHG beste prijsgarantie!

Deze artikels kunnen je ook interesseren