Tim Baelus

2 min leestijd

Feestje in de lucht met Brussels Airlines

Voor het zevende jaar op rij  vliegt Brussels Airlines meer dan 11.000 muziekfans naar België voor een sprookjesachtig weekend op Tomorrowland in Boom. Jumpseat contributors Michel en Rias ging samen met de rest van de crew festivalgangers ophalen in Frankfurt.


Onder de naam Global Journey bieden Brussels Airlines en Tomorrowland pakketten aan met hotel, bus, trein of vluchten. Vanop 83 verschillende luchthavens over de hele wereld worden met 240 vluchten festivalgangers naar België gebracht. 55 van die vluchten hebben muziek aan bood en op 9 vluchten wordt er door een dj een set gespeeld.

Op uitnodiging van Brussels Airlines vlogen we met een Airbus A330 naar Frankfurt om daar een 260-tal festivalgangers te gaan oppikken.

Om de feestvierders al in de juiste sfeer te brengen, organiseren een aantal vertrekluchthavens een gate party net voor het vertrek van de vlucht, helemaal in Tomorrowland-stijl. Toen we aankwamen zagen we dat de typische festivaloutfit voor Tomorrowland weinig gewijzigd is tegenover vorig jaar: weinig verhullende topjes met diepe decolletés en mini-shortjes. Ook de vrouwelijke festivalgangers hadden zich al mooi opgekleed. In vergelijking met vorige jaren, waren de feestvierders wel heel moeilijk in beweging te krijgen tijdens de gate party. Hopelijk is dit geen voorbode voor het festival.

Ook in de lucht ging het feestje verder, met een live dj-set en uiteraard de ondertussen bekende glowsticks die voor een massa sfeer zorgen.

Wij vlogen met een Airbus A330, die ook een Tomorrowland bestickering had gekregen, maar hét Tomorrowland vlieguig is uiteraard Amare, een Airbus A320, volledig in Tomorrowland livery.

Dit vliegtuig wordt zo veel mogelijk ingezet om festivalgangers te gaan ophalen, onder andere in Ibiza, waar er tijdens de gate party wel wat meer sfeer leek te zijn.

Net zoals Tomorrowland zelf zijn deze vluchten een unieke belevenis. Feestjes aan de gate, feestvierders van over de ganse wereld die samenkomen voor een weekend, het draagt allemaal bij aan een topsfeer.

Disclaimer: Jumpseat vloog mee op uitnodiging van Brussels Airlines. Alle uitgedrukte opinies zijn echter volledig deze van de auteur.

Uitgelichte afbeelding, gate party Ibiza en Amara: © Brussels Airlines

Deze artikels kunnen je ook interesseren