Lufthansa's AirPlus schrapt de Brussels Airlines Mastercard

AirPlus International, de Belgische poot van Lufthansa-dochteronderneming  Lufthansa AirPlus Servicekarten GmbH, heeft vrijdag alle houders van een Brussels Airlines MasterCard op de hoogte gebracht van de stopzetting van deze kaart. Alle MasterCards zullen 2 maanden na deze kennisgeving worden geschrapt.

In 2019 ging BCC Corporate, tot dan de uitgever van (onder andere) de Brussels Airlines MasterCard, op in de AirPlus groep. Men wil zich nu echter exclusief gaan richten op de markt van de Corporate kaarten en de kaarten voor consumenten passen dus niet meer in deze visie. De kaarten zijn overigens op moment van schrijven nog niet weggehaald van de websites, noch bij AirPlus, noch bij Brussels Airlines.

Lees hieronder de volledige kennisgeving van AirPlus over deze stopzetting:

Het gebruik van een kredietkaart waarmee je mijlen kan verzamelen is essentieel voor de mijlenverzamelaar. Hoe contradictorisch het ook mag klinken, mijlen verdien je door je aankopen te doen met kredietkaarten en nog maar amper door te vliegen. Helaas is het aanbod op de Belgische markt redelijk beperkt. En met de stopzetting van de MasterCard wordt het aanbod dus helemaal beperkt tot het gamma van American Express.

Nog steeds het allergrootste voordeel van het nemen van een Miles & More kredietkaart, is het feit dat de vervaldatum van je mijlen wordt beschermd. Standaard vervallen je mijlen bij Miles & More al na 2 jaar, te rekenen vanaf de datum dat je de mijlen hebt verdiend. Eenmaal deze bescherming van de kredietkaart wegvalt, heb je 3 maanden om een alternatieve oplossing te zoeken, waarna alle mijlen ouder dan 2 jaar zullen vervallen. Enige oplossing om dit tegen te gaan is de mijlen te verbruiken, of een andere Miles & More-kredietkaart nemen, zoals bijvoorbeeld een American Express kaart.

Voor 56.000 mijlen vlieg je in de nieuwe Business Class van Brussels Airlines naar New York.

American Express als redding

Gelukkig blijven de American Express kaarten wel gewoon beschikbaar. Deze worden uitgegeven door een andere partij hieraan verandert er dus helemaal niks. Op dit moment zijn deze kaarten de eerste 3 maanden volledig gratis, daarna begint de gebruikelijke abonnementsprijs te lopen.

Wanneer je een American Express-kaart aanvraagt via onderstaand formulier, dan krijg je een welkomstbonus van 16.000 bonusmijlen in plaats van de gebruikelijke 6.000. In het geval van de Preferred kaart krijg je 8.000 mijlen ipv. 3.000 mijlen.

Ook aan deze kaart zijn tal van verzekeringen, zoals een reisverzekering, bagageverzekering en aankoopverzekering gekoppeld.

Na het eerste jaar kost deze kaart € 120,- in het geval van de Preferred kaart, of € 150,- in het geval van de Premium kaart. Je kan op ieder moment de kaart annuleren. De verdiende mijlen mag je houden (maar zonder status bij Miles & More en zonder Miles & More kredietkaart zullen je mijlen op termijn wel vervallen).

We vatten nog kort even de verschillen samen tussen de Preferred en de Premium American Express kaart. Een uitgebreide analyse vind je in ons vergelijkend artikel.

Brussels Airlines Miles & More
Brussels Airlines Preferred American Express
Preferred American Express
Brussels Airlines Premium American Express
Premium American Express
Kostprijs10 EUR /maand12,5 EUR /maand
Aansluitbonus3.000 mijlen (of 8000 via jumpseat.be)6.000 mijlen (of 16.000 via jumpseat.be)
Conversie1,25 mijl per uitgegeven Euro1,50 mijl per uitgegeven Euro
Uitgave bonus> € 10.000/jaar
= 5.000 bonusmijlen
> € 20.000/jaar
= 10.000 awardmijlen

Wil je ook één van deze American Express kaarten en er een extra vriendenbonus bovenop? Vraag dan aan Jumpseat een referral. Vul onderstaand formulier in. Geef je voornaam, achternaam en e-mailadres aan ons door, samen met de gewenste kredietkaart. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een link toe waarmee je de kaart kan aanvragen en de vriendenbonus kan verdienen.

[ninja_forms id=5]

Conclusie

Heb je op dit moment een Miles & More Mastercard kaart? Dan kan het interessant zijn om nu een kaart aan te vragen. De bonusmijlen brengen je een heel eind op weg naar een vlucht in First of Business class, én je bent er zeker van dat je zuurverdiende mijlen niet vervallen.

Deze artikels kunnen je ook interesseren