Economy plus bij Brussels Airlines: economy met een gouden randje

Vanaf 1 juli introduceert Brussels Airlines een nieuwe comfortformule op haar langeafstandsvluchten. Naast business class en economy class zal je er ook voor kunnen kiezen om een economy plus optie bij te boeken.

Het toevoegen van een klasse tussen economy class en business class is een trend die de laatste tijd aan een sterke opgang bezig is. Lufthansa, Air France, Turkish Airlines en nog tal van andere luchtvaartmaatschappijen hebben de voorbije jaren premium economy geïntroduceerd, een aparte cabine in het vliegtuig, met comfortabelere stoelen, meer beenruimte en een beter verzorgde maaltijd. Ze hopen hier uiteraard extra inkomsten mee te verkrijgen, door mensen die niet bereid zijn om de soms zeer hoge bedragen voor business class te betalen (of mogen betalen van hun werkgever), toch geld te laten uitgeven voor iets meer comfort.

Brussels Airlines stapt nu ook mee in deze trend, al moet het product dat Brussels Airlines aanbiedt eerder als een premium economy light beschouwd worden. Zo zal er geen aparte, afgescheiden cabine gemaakt worden, maar zullen de eerste vier rijen stoelen voorbehouden zijn voor economy plus.

Verder kan je in economy plus nog genieten van deze extra's:

  • Extra beenruimte (tot 34 inch, waar de 'gewone' economy 32 inch heeft)

  • De zetel kan verder naar achter (20° tegenover 8° voor de gewone zetels)

  • Kussen en dekentje

  • Een verbeterde maaltijd (met bv. echt glaswerk en bestek)

  • Een flesje water

  • Een amenity kit

  • Warm handdoekje na het opstijgen

  • Champagne als aperitief

  • Een doosje Neuhaus chocolade

  • Een meer kwalitatieve headset

Samen met het invoeren van economy plus kondigt Brussels Airlines ook aan dat de stoelen en hoofdsteunen in de A330's aangepast worden om meer comfort te bieden, wat ik alleen maar kan toejuichen. De hoofdsteun heeft me in het verleden namelijk al kopzorgen bezorgd.

Economy plus is enkel te boeken als extra optie op je standaard economy reservatie. Als je je vlucht wilt upgraden naar economy plus, kan je dit bij de boeking doen, of later, tot op het moment van vertrek. Een upgrade kost €120 per segment (enkel langeafstandssegmenten kunnen geüpgraded worden). Tijdens de eerste maanden kan je upgraden aan de speciale promoprijs van €99 per segment. Boekingen zijn mogelijk vanaf vandaag.

Om de lancering van economy plus te vieren, zal Brussels Airlines 20.000 passagiers gratis upgraden in juli en augustus.

Deze artikels kunnen je ook interesseren