Brussels Airlines lanceert vluchten naar Toronto!

Nadat Jet Airways officieel heeft aangekondigd dat ze Brussel zal verlaten, heeft Brussels Airlines (SN) de beslissing genomen om een extra vlucht naar Noord-Amerika aan te bieden. Het neemt daarmee een route over die tot vandaag door Jet Airways wordt uitgevoerd. Vanaf april start de luchtvaartmaatschappij met vluchten naar Toronto.

De geruchten over een mogelijke verhuis van Jet Airways naar Amsterdam waren al langer aan de gang. Begin november werden die geruchten concreter, toen het personeel werd ingelicht over een mogelijke stopzetting van de activiteiten te Brussel. Op maandag 14 december kondigde de luchtvaartmaatschappij officieel haar verhuis naar de luchthaven van Amsterdam aan. Op 26 maart 2016 vertrekt de laatste vlucht van Jet Airways van op de luchthaven van Zaventem.

Samen met de geruchten over het vertrek van Jet Airways, klonk het bij veel luchtvaartkenners dat Brussels Airlines een kandidaat was om één of meerdere routes van Jet Airways over te nemen. Nu is ook dit concreet geworden. Brussels Airlines heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf april zal starten met een route naar Toronto.

Om deze route op te starten zal SN een negende Airbus A330 aan de vloot toevoegen. Met deze longhaul Airbus zal het netwerk uitgebreid worden naar Noord-Amerika, waar Toronto de derde bestemming wordt die door SN rechtstreeks aangevlogen wordt, naast New York en Washington. Bovendien zal de frequentie met Washington uitgebreid worden tot 6x per week.

Voor de andere routes van Jet Airways, meer bepaald de routes naar Mumbai en Delhi, is er nog geen overnemer gevonden. Al blijkt uit deze tweet van Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, dat er gesprekken gaande zijn met een aantal mogelijke overnemers:

Naast de uitbreiding naar Noord-Amerika, kondigt Brussels Airlines vandaag ook aan dat er in de volgende 12 tot 15 maanden een 10de Airbus A330 aan de vloot zal toegevoegd worden. De maatschappij onderzoekt een mogelijke uitbreiding naar Lagos in Nigeria en Libreville in Gabon. Een definitieve beslissing over deze mogelijke uitbreiding van de Afrikaanse bestemmingen zal later genomen worden.

Deze artikels kunnen je ook interesseren