Tim Baelus

2 min leestijd

Brussels Airlines lanceert one way vluchten vanaf €39

Hoewel het in de praktijk al een tijdje mogelijk was, heeft Brussels Airlines vandaag officieel aangekondigd dat het tarieven lanceert voor one way vluchten. Een enkele vlucht kan al geboekt worden vanaf €39.

Door one way vluchten aan te bieden, wil Brussels Airlines naar eigen zeggen de klanten meer mogelijkheden geven wat betreft reisplannen en reisroutes, aangezien een reiziger tegenwoordig veel meer flexibiliteit zoekt en verwacht.

En dat is nu iets wat we hier bij jumpseat.be alleen maar kunnen beamen. Hoe vaak is het ons al niet overkomen dat we een enkele reis moesten boeken naar een bestemming ergens in Europa, om van daar onze échte reis te beginnen. Regelmatig zijn er namelijk fantastische deals voor langeafstandsvluchten te vinden naar bestemmingen overal ter wereld. Jammer genoeg vertrekken veel van die vluchten in Italië, net zoals deze, Dublin, Spanje of Polen, om er maar enkele te noemen. Met deze optie om een one-way vlucht te boeken, wordt het een heel pak makkelijker om goedkoop op de vertrekplaats van je langeafstandsvlucht te geraken en om terug in Brussel te geraken wanneer je vlucht niet in Brussel aankomt.

Boeken kan op de website van Brussels Airlines. Een kleine tip: regelmatig zijn er 'promoties' te boeken bij een aantal 'Online Travel Agency's (OTA's), waarbij je korting krijgt per vlucht die je boekt. Als je dan je reis als twee enkele vluchten boekt, is je korting dubbel ;) Lees zeker ons forumtopic over deze truc die we zelf regelmatig toepassen.

Denk er aan dat alle vluchten van Brussels Airlines recht geven op LOOPs, dus vergeet zeker niet je LOOP-nummer door te geven wanneer je een vlucht boekt. Je verdient trouwens 100 extra LOOPs voor elke vlucht die je in maart boekt. Spaar je met Miles & More en ben je niet zeker wat nu de beste optie is, dan kan je hier onze analyse nalezen.

Nog vragen? Aarzel dan niet om ze in het relevante forumtopic te stellen, of laat het ons weten in de comments!

Deze artikels kunnen je ook interesseren