Tim Baelus

3 min leestijd

Oman Air plant vluchten naar Brussel

In een interview met Aviation News Magazine heeft de CEO van Oman Air, Paul Gregorowitsch, aangegeven dat de Omaanse luchtvaartmaatschappij vanaf volgend jaar Brussel zal toevoegen aan haar bestemmingen. Dit is fantastisch nieuws voor de Belgische reizigers, want met Oman Air wordt een uiterst kwalitatieve luchtvaartmaatschappij toegevoegd aan het portfolio van Brussels Airport. Verder maakt het ook reizen naar het prachtige sultanaat Oman een pak eenvoudiger.

Naast de drie grote Gulf Carriers, Etihad (EY), Emirates (EK) en Qatar Airways (QR), is Oman Air een dwerg. Toch lijkt Oman Air de laatste tijd meer en meer uit de schaduw van haar grote buren te willen treden. Zo kocht het onlangs een slot op Londen Heathrow voor een recordbedrag van 75 miljoen dollar en is het met een serieuze vlootuitbreiding (met onder andere 10 boeing 787's) bezig.

Kwalitatief moet Oman Air zeker niet onder doen voor haar bekendere buren. De kwaliteit uit zich vooral in de schitterende business class-cabines. De business cabines van Oman Air zijn bij de beste ter wereld, zowel de oude als de nieuwe versie van hun business class. Jammer genoeg zijn de mogelijkheden om mijlen te gebruiken voor Oman Air redelijk beperkt. Naast het eigen frequent flyer-programma Sindbad, kan je enkel Etihad Guest mijlen gebruiken om vluchten op Oman Air te boeken.

https://www.youtube.com/watch?v=qoi5oVzxNbE

Maar niet getreurd, ook al moet je economy vliegen, de bestemming Oman zal alles goed maken. Zelf ben ik vorig jaar even in Oman geweest en in tegenstelling tot Dubai of Abu Dhabi, valt er meer te beleven dan hersenloos entertainment en shoppen en is er bovendien een geschiedenis die verder dan 20 jaar terug gaat. Bovendien zijn de inwoners van Oman veel vriendelijker dan die van haar buurlanden.

Muscat - Oude stad

Waar de natuur in Abu Dhabi en Dubai vooral gekenmerkt wordt door (heel veel) zand, heb je in Oman meer bergen en zelfs water, wat het landschap heel gevarieerd maakt.

Bimmah Sinkhole

Eén van de hoogtepunten tijdens mijn trip naar Oman was Wadi Shab. Je volgt er een rivier stroomopwaarts, waarbij je over rotsen klimt en door de rivier zwemt. Helemaal op het einde van de kloof probeer je je al zwemmend door een smalle spleet te wringen, waarna je in een prachtige grot met waterval terecht komt.

Wadi Shab

In Oman verbleven we trouwens in Crowne Plaza Muscat op punten. Ondanks dat we hier op punten verbleven, werden we toch tijdens ons volledige verblijf van vier nachten geüpgraded naar een Club-kamer met gratis toegang tot de Club lounge. Het hotel is ideaal gelegen en met een huurwagen kan je alle bezienswaardigheden makkelijk bezichtigen.

Sultan Qaboos Grand Mosque

Conclusie

We kijken enorm uit naar de komst van Oman Air naar Brussel, al is het maar om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit prachtige land. Hopelijk kunnen we zelf ooit ook de fantastische business class van Oman Air een keer testen. Als dat ooit gebeurt, dan lees je het uiteraard hier!

Bron: luchtzak.be

Deze artikels kunnen je ook interesseren