Naar Madrid in LAN Boeing 787 Premium Business Class

Madrid is al geruime tijd één van mijn favoriete steden in zuidelijk Europa. Het is een typische bestemming voor een korte citytrip van twee tot drie dagen, al had ik deze keer iets meer tijd. De perfecte gelegenheid om iets te doen wat al heel lang op mijn lijstje stond, namelijk Business Class vliegen in de Boeing 787 Dreamliner.

Hoezo, met een Dreamliner naar Madrid?

De meest gebruikelijke manier om in Madrid te geraken (als je in België woont) is om gewoon te vertrekken vanop Brussels Airport (BRU), waar je al een enorme keuze hebt aan maatschappijen om mee te vliegen. Je kan namelijk naar Madrid (MAD) met Brussels Airlines (SN), Iberia (IB), en Air Europa (UX). Voor wie liever met een lagekostenmaatschappij vliegt is er ook nog Ryanair vanuit Eindhoven (EIN) of Charleroi (CRL). Toch wilde ik deze keer eens iets leukers doen.

Al geruime tijd vliegt LAN Airlines (LA) vanuit Santiago de Chile (SCL) naar Frankfurt met de Boeing 787 Dreamliner (788). Dit doen ze echter met een tussenstop in Madrid, waarbij je ook enkel het stuk tussen Madrid en Frankfurt gewoon online kan boeken. Meestal zijn deze vluchten zeer gunstig geprijsd in Economy, maar ook hun Premium Business Class is vaak zeer aantrekkelijk.

Frankfurt Airport

Om in Frankfurt te geraken kan je vanuit Brussels Airport vliegen naar Frankfurt met Lufthansa (LH), maar ik koos deze keer voor de ICE van Deutsche Bahn. Die brengt je vanaf 58 EUR van elk Belgisch station tot op de luchthaven van Frankfurt (FRA). De goedkoopste tickets worden vrijgegeven 90 dagen voor vertrek, en dan kan je meteen ook de beste stoelen uitzoeken, aangezien de ICE met zetelreservatie werkt.

Aangekomen op de luchthaven van Frankfurt kan je je bagage inchecken vanaf 3 uur voor vertrek. We reisden licht dus hadden geen nood aan ruimbagage, zelfs al mochten we tot 2x 23 kilogram meenemen. Aangezien we met de ICE ongeveer 5 uur voor onze vlucht in Frankfurt toekwamen hadden we dus ruimschoots de tijd om nog wat te ontspannen in de verschillende lounges.

Lounges

LAN vertrekt in Frankfurt vanuit Terminal 1. In Terminal 1 kan je gebruik maken van de Air Canada lounge, maar je kan ook (mits een stevige wandeling en een ritje met de AirTrain) in Terminal 2 gebruik maken van de Japan Airlines Sakura lounge. Dat was dan ook onze eerste stop tijdens ons verblijf op de luchthaven.

Deze lounge van Japan Airlines biedt alles wat je van een lounge mag verwachten. Magazines en kranten, koude en warme snacks en een assortiment frisdranken, bieren en sterke drank.

Op aanvraag zijn ook douches beschikbaar, en uiteraard mag ook een Japans toilet niet ontbreken.

In een lounge is ook maar zoveel te beleven, en aangezien het uitzicht vanuit de Sakura lounge ook niet echt aansprak besloten we na een goed uurtje om terug naar Terminal 1 te gaan en ons in de Air Canada lounge te zetten.

De Air Canada lounge heeft een prachtig interieur en heeft een uitgebreid assortiment aan warme snacks, slaatjes, dranken en magazines.

https://www.instagram.com/p/-oxd-vyxCi/

De LAN Airlines Boeing 787

Bij het boarden werden we vriendelijk begroet door de cabineverantwoordelijke, die ons onze stoelen aanwees aan de linkerkant van het toestel. Stoel 1A en 1C waren onze stoelen tijdens deze vlucht naar Madrid. Nadat we onze plaatsen hadden genomen kwam al snel onze stewardess zich voorstellen en bood ons het welkomstdrankje aan. We hadden de keuze uit een cava, fruitsap of de signature drink, Pisco Sour. We kozen voor deze laatste, welke werd geserveerd met een schaaltje nootjes. De vluchttijd tijdens deze vlucht bedraagt ongeveer twee uur. Ruim voldoende om nog even te ontspannen na de maaltijd. Op deze korte vluchten serveert LAN Airlines een slaatje. Hierop is weinig aan te merken, het slaatje zelf ziet er zeer verzorgd uit is ook lekker vers. Bij het slaatje wordt naar keuze wijn of frisdrank geserveerd, ik koos voor een Chileense witte wijn dewelke erg goed paste bij het slaatje. Helaas voorziet LAN voor deze korte vluchten geen menukaartjes dus naar het soort wijn heb ik het raden.

https://www.instagram.com/p/-uGv6SyxBF/

De rest van de vlucht verliep rustig en zo'n twee uur later landden we in Madrid. Een uurtje later zou deze Dreamliner koers zetten richting Santiago samen met de rest van de passagiers en een nieuwe bemanning. Wij blijven in Madrid voor een ontspannend weekendje.

Kortom

LAN Airlines is een absolute aanrader, en ik ben ervan overtuigd dat ze ook op lange afstand niet teleurstellen. Ik kan echter al niet wachten tot ze met hun Boeing 787-900 beginnen vliegen naar Frankfurt, met de nieuwe LATAM-cabines. Maar eigenlijk is elk excuus al goed om één van mijn favoriete Spaanse steden nog eens te bezoeken. Daarover meer in een volgend artikel.

Vluchtdetails:

LAN Airlines LA705
Frankfurt (FRA) - Madrid (MAD)
Zaterdag 2 November 
Vertrek: 19:30
Aankomst: 22:05
Vluchttijd: 2 uur en 35 minuten
Toestel: Boeing 787-800
Stoel: 1A (Premium Business Class)

Coverfoto: © CC Oliver Holzbauer

Deze artikels kunnen je ook interesseren