IHG PointBreaks: op hotel voor minder dan 35 Euro

De PointBreaks promotie van IHG Rewards Club maakt reward nights erg bereikbaar, ook voor wie nog maar pas begint met het sparen van hotelpunten. Bij deze promotie wordt in een aantal geselecteerde hotels wereldwijd een fikse korting gegeven op het aantal punten dat je nodig hebt om een gratis nacht te boeken. Deze PointBreaks lijst is dan ook een van de meest lucratieve manieren om je IHG Rewards Club-punten te investeren.

Elke paar maanden wordt door IHG een lijst gepubliceerd met hotels die PointBreaks nachten zullen aanbieden. Deze promotie geldt algemeen als één van de beste voor het boeken van nachten met punten. De lijst verschijnt meestal zo'n drietal dagen voordat de eigenlijke promotie beschikbaar wordt, zodat iedereen de kans krijgt om een hotel naar zijn keuze uit te zoeken. De deelnemende hotels zetten een beperkt aantal nachten in de etalage voor slechts 5.000 IHG Rewards Club punten (die zijn ongeveer 30 EUR waard).

Deze promotie loopt deze keer van 25 januari tot 30 april 2016. Boeken kan vanaf maandag 25 januari. Door de enorme populariteit  heeft IHG wel volgende uitzondering opgenomen in de Algemene Voorwaarden: "Due to the limited availability, each member may only book two PointBreaks® Reward Nights reservations per hotel during the special offer time period." Kort gezegd komt het erop neer dat je slechts twee reservaties per hotel mag plaatsen via deze PointBreaks promotie, en dit om het speculatief boeken van nachten tegen te gaan.

Welke hotels kan ik hiermee boeken?

Hieronder een overzicht van een aantal interessante hotels die deze keer voor de PointBreaks lijst zijn geselecteerd. De volledige lijst van deelnemende hotels kan je hier terugvinden.

Holiday Inn Express, Gent
Crowne Plaza Vilnius, Litouwen
Holiday Inn Naples, Italië
Crowne Plaza Ankara, Turkijke
Holiday Inn Express Bangkok Sukhumvit, Thailand
Holiday Inn Resort Batam, Indonesië
Crowne Plaza West Hanoi, Vietnam

Net niet genoeg punten?

Het kan gebeuren dat je niet voldoende punten hebt om alle kamers te boeken die je wilt boeken. Eén van de oplossingen is dan om punten bij te kopen. IHG heeft regelmatig promoties om punten te kopen, maar deze promoties zijn zelden interessant.

Er is immers een andere manier om snel punten te kopen: de zogenaamde "Points & Cash"-truc. Je kan bij deze soort boeking kamers boeken voor 5.000 punten + 70 USD. Het bijzondere dit soort boekingen is dat je bij het annuleren van kamers die op deze manier geboekt zijn niet je geld terug krijgt, maar het equivalent van je geld in punten. In dit geval krijg je dus 15.000 punten in je account gestort. Je hebt als resultaat 10.000 punten aangemaakt voor 70 dollar, ofwel 35 dollar per 5.000 punten. Een gedetailleerd artikel hier over volgt nog.

Conclusie

Hoewel er deze keer in de PointBreaks lijst geen echt uitzonderlijke hotels zitten qua locatie of inrichting, zijn er toch enkele leuke opportuniteiten voor wie net tijdens de promoperiode in de buurt van één van de hotels moet zijn. Veel van de hotels op de lijst vragen normaal een veelvoud aan punten voor een nacht. Laat gerust weten op ons forum welk hotel je geboekt hebt, misschien komen we elkaar wel tegen :).

De beste hotels zijn vaak al na enkele uren uitverkocht aan deze prijzen, dus wees er snel bij zodra de kamers worden vrijgegeven. Bekijk de lijst alvast even en kijk of er hotels tussenzitten die je interesseren, zodat je maandag direct kan boeken zodra het kan.

Hou er wel rekening mee dat de boekingen niet kunnen worden gewijzigd (tenzij er nog kamers beschikbaar zijn aan PointBreaks-tarieven, wat hoogst uitzonderlijk is). Verder zijn de boekingen identiek aan andere boekingen met punten. Wanneer je ze tijdig annuleert komen de punten volledig terug in je account, maar de kamers komen niet automatisch terug beschikbaar om eventueel opnieuw geboekt te worden met punten.

 

Deze artikels kunnen je ook interesseren