Gratis Skyteam Elite status via China Southern

Een interessante opportuniteit voor wie status heeft bij een luchtvaartmaatschappij. De Chinese maatschappij China Southern lanceert een status match via haar loyalty programma Sky Pearl Club. De verkregen status is maar liefst 18 maanden geldig, tot begin 2019!

Voor wie niet vertrouwd is met status matching hebben we een tijdje geleden al een artikel geschreven om het principe aan te tonen. Dat artikel kan je hier nalezen.

Welke airline? Welke status?!

Wie het bij de naam China Southern in Keulen hoort donderen mag gerust zijn, je bent zeker niet alleen. China Southern is een luchtvaartmaatschappij die we in Europa niet zo heel vaak tegenkomen, en al zeker niet in Brussel. Het is echter de grootste maatschappij van Aziƫ, en de vierde grootste wereldwijd in passagiersaantallen. In Europa zal je ze vooral zien in de grote hubs (London, Frankfurt, Amsterdam, Parijs,...)

China Southern heeft met zijn Sky Pearl Club twee statusniveau's, nl. Gold en Silver. Deze komen grofweg overeen met wat we kennen van Miles & More Frequent Traveler (Star Alliance Silver) en Senator (Star Alliance Gold).

Wie een kaart bezit met als status Oneworld Ruby of Star Alliance Silver krijgt bij de Sky Pearl Club de Silver status. Wie Oneworld Emerald & Sapphire of Star Alliance Gold status heeft krijgt Sky Pearl Gold status. In SkyTeam terminologie wordt dit respectievelijk SkyTeam Elite of SkyTeam Elite Plus. Je kan ook matchen met andere statuskaarten zoals bijvoorbeeld deze van Virgin of Emirates.

Een overzichtje van de statusvoordelen van Skyteam Elite en Elite Plus. Hier is weinig spannends aan, heb je al status bij een andere alliantie zal snel merken dat de voordelen in grote lijnen overeenkomen met wat je al gewend bent.

Hoe krijg ik deze status te pakken?

Simpel, in slechts 5 stappen doe je je aanvraag.

  1. Registreer je op de website van China Southern indien je nog geen Sky Pearl account hebt. Let op, je moet je registreren met je mobiel telefoonnummer (de eerste nul vooraan laat je weg), omdat men daar je activatiecode en daarna ook je paswoord naartoe zal sturen.

  2. Log met je nieuwe gebruikersnaam en paswoord in op je Sky Pearl account, en vervolledig je adres (via My Information > Contact Information). Zo kan men het pakket met je lidkaart opsturen indien je status match wordt goedgekeurd.

  3. China Southern gebruikt een formulier in Excel om je aanvraag in te verwerken. Het enige wat je hiermee hoeft te doen is de zeven velden in de tabel onderaan in te vullen en het document op te slaan. Je kan het document rechtstreeks van onze website downloaden: China Southern Airlines Status Match Application Form.

  4. Maak een foto van je huidige statuskaart (bijvoorbeeld je Lufthansa Miles & More of je Aegean Miles & Bonus kaart) met de vervaldatum zichtbaar. Maak ook een screenshot van je mijlen-account met je laatste activiteit zichtbaar, of (een beetje bizar) een scan van je visitekaartje.

  5. Stuur de foto's en scans, samen met het ingevulde excelbestand in 1 e-mail naar czmarketing@csair.us.

Je ontvangt vrij snel een automatisch antwoord als je aanvraag is ontvangen. Reken op 4 tot 6 weken alvorens je aanvraag zal behandeld zijn.

Deze status match is een ideale opportuniteit voor wie zijn Star Alliance (of andere) -status dreigt te verliezen, of gewoon zijn mogelijkheden wil verbreden. Deze status kan ook een mooi opstapje zijn voor een status match (of challenge) naar bijvoorbeeld Oneworld toe. Ik reken er alvast op dat er binnenkort nog eens een mooie Skyteam "flash sale" uit de lucht valt, om deze status eens grondig uit te testen...

Succes en laat ons iets weten als het is gelukt!

Alle foto's (c) Skyteam en airline partners

Deze artikels kunnen je ook interesseren