Kristof Eyckmans

1 min leestijd

Antarctica, een impressie

Eerder dit jaar bezocht ik Antarctica, een continent dat me reeds lange tijd intrigeert en recentelijk aan populariteit aan het winnen is. Meer en meer expeditie schepen, waaronder de SH Vega van Swan Hellenic waar ik op vertoefde, maken de overtocht naar het witte continent waar de tijd lijkt stil te staan en enkel de natuur het ritme van de dag aangeeft.

Het is onmogelijk in woorden te vatten wat het doet om deze toch wel bijzondere plek te bezoeken, en al ben je de Guy Mortier van expeditie reizen, toch blijf ik het gevoel hebben dat er in geen enkele taal de juiste woordenschat bestaat om zelfs zo'n welbespraakte journalisten het in de gepaste vorm te laten beschrijven.

Daarom dat ik het liever beknopt wil houden en slechts een paar impressies van deze ervaring wil delen teneinde een idee te kunnen vormen van wat je te wachten staat. Is fotografie dan wel in staat je op dezelfde manier van je sokken te blazen zoals Antarctica dit doet? Nee, absoluut niet, maar het schets tenminste een beter beeld van het gegeven.

Alle vragen die je hieromtrent zou hebben kan je me steeds stellen via de gekende sociale media kanalen of via de discord community van Jumpseat (link terug te vinden op het forum).

Deze artikels kunnen je ook interesseren