Geef met de Brussels Airlines b.gift ook in 2016 vluchten cadeau

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Brussels Airlines ook dit jaar in de aanloop naar Kerstmis zijn b.gift op de markt. Een ideaal geschenk voor wie graag reist!

Ter herinnering: De b.gift is een voucher die je kan aankopen via de website van Brussels Airlines en waarmee je een heen- en terugvlucht binnen Europa kan boeken. Net zoals vorig jaar gaat het niet om een kortingsbon, maar effectief om de volledige waarde van een vlucht die je cadeau doet. De ontvanger zal dus helemaal niets meer moeten bijbetalen. De vouchers zijn te koop vanaf vandaag, tot het einde van dit jaar.

Waar naartoe? En wanneer vertrekken we?

Voor 98 euro schenk je een heen- en terugvlucht binnen Europa. Er zijn, naast Brussel, 55 citytripbestemmingen waaruit je kan kiezen:

Alicante, Athene, Barcelona, Bazel, Belfast, Berlijn, Bilbao, Billund, Birmingham, Boedapest, Bologna, Bordeaux, Bremen, Bristol, Catania, Edinburgh, Faro, Florence, Genève, Göteborg, Hamburg, Hannover, Jerez De La Frontera, Kopenhagen, Krakau, Lissabon, Londen, Lyon, Madrid, Malaga, Manchester, Marseille, Milan Linate, Milan Malpensa, Moskou, Nantes, Napels, Neurenberg, Nice, Oslo, Palermo, Porto, Praag, Rome, Sevilla, Sint-Petersburg, Stockholm, Straatsburg, Toulouse, Turijn, Venetië, Vilnius, Warschau, Wenen en Zagreb.

Reizen kan tussen 15 januari en 15 juni 2017. Ideaal dus voor een citytrip in het voorjaar. De vouchers geven recht op een retourvlucht in Light&Relax, wat wilt zeggen dat naast 12 kg handbagage ook 23 kg ingecheckte bagage inclusief is (dit in tegenstelling tot de goedkopere Check&Go-tarieven, waar je moet bijbetalen voor bagage).

Zowel de persoon die de b.gift koopt als degene die ermee vliegt, kan ook LOOPs verdienen. Wanneer je een b.gift voucher koopt, verdien je 500 LOOPs per persoon. Eenmaal omgewisseld, verdient ook de passagier LOOPs op basis van de kostprijs van zijn vlucht.

Als leuk extraatje krijgt iedereen die een vlucht boekt met een b.gift ook nog een Deliveroo waardebon van 5 EUR die geldig is zowel in België als in het buitenland.

Wat met beschikbaarheid?

De vouchers kunnen vanaf 6 januari ingewisseld worden via http://christmas.brusselsairlines.com.  Om nu al op te zoeken welke vluchten er voor de b.gift in aanmerking komen, kan je terecht in de b.gift kalender.

Brussels Airlines garandeert dat er per vlucht vijf plaatsen beschikbaar zijn waarvoor de b.gift voucher gebruikt kan worden, dus in principe heb je zeer veel mogelijkheden om je voucher te gebruiken. In totaal zijn er 290.000 beschikbare plaatsen. Uiteraard bestaat het risico dat voor populaire en dure bestemmingen het aantal plaatsen op je gewenste data snel uitverkocht zal zijn. Een zekere flexibiliteit kan dus wel van pas komen.

In het geval de b.gift toch niet wordt gebruikt voor 26 maart 2017 kan je de b.gift vanaf 27 maart (tot 31 maart) telefonisch omruilen in een korting van €98 op een reservatie van eender welke door Brussels Airlines uitgevoerde vlucht tussen 1 april en 15 juni 2017.

Conclusie

De b.gift voucher is een cadeau waar je de fervente reiziger ongetwijfeld zeer veel plezier mee kan doen. Maar je kan ook verder denken: plan je een reis in het voorjaar naar een dure bestemming? Koop dan voor jezelf een b.gift voucher en reis met korting naar je bestemming. Heb je nog vragen, of ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan zeker ons forumtopic over de b.gift.

Deze artikels kunnen je ook interesseren