Amare vervoegt de Belgian Icons van Brussels Airlines

Brussels Airlines stelde vanavond opnieuw een vliegtuig voor met een speciale beschildering: "Amare", geïnspireerd door Tomorrowland. Brussels Airlines en Tomorrowland werken al jarenlang samen om feestvierders van over de hele wereld naar het iconische Belgische dancefestival te brengen. Amare vervoegt dan ook als vierde vliegtuig de Belgian Icons-toestellen van Brussels Airlines.

https://www.youtube.com/watch?v=sV19NaQLZK4

“Amare is niet zomaar een vliegtuig, ze verbindt zielen het hele jaar door en symboliseert een aantal van de belangrijkste waarden van Tomorrowland : liefde, vriendschap en eenheid.”

Om de ervaring aan boord van Amare helemaal compleet te maken, is er speciale moodverlichting voorzien in de cabine. Om de passagiers te verwelkomen en meteen in de juiste stemming te brengen, wordt de Tomorrowland hymne van Hans Zimmer aan boord gespeeld.

Belgian Icons

Na "Trident", "Magritte" en "Rackham" de vorige jaren, is dit het vierde toestel dat Brussels Airlines herschildert in een volledig Belgisch thema. De luchtvaartmaatschappij wil aan de buitenwereld tonen dat ze op en top Belgisch is en dat ze de Belgische cultuur ondersteunt en uitdraagt naar de rest van de wereld.

Global Journey

Brussels Airlines en Tomorrowland hebben al jarenlang een vruchtbare samenwerking. Vanop 68 verschillende luchthavens over de hele wereld werden in 2016 108 Tomorrowland-vluchten ingelegd exclusief voor feestvierders met zo'n Global Journey-ticket. 59 vluchten worden omgetoverd tot party flights, met muziek aan boord. Op enkele van deze vluchten speelt zelfs een DJ een live set op 30.000 voet hoogte. Lees ons verslag van zo'n partyflight hier na.

Op het festival zelf kunnen bezoekers een rondje maken in de Cloud Rider, het reuzenrad dat Brussels Airlines daar elk jaar optrekt. Van daaruit heb je een uniek uitzicht op het festival.

Amare

9 maanden werd er gewerkt aan  de creatie van Amare.  Na een intensieve periode van schetsen, 3D tekeningen en maquettes was het ontwerp klaar voor de beschildering.  Acht kunstenaars werkten twee weken non-stop samen met de Tomorrowland en Brussels Airlines teams om dit indrukwekkende design op  de Airbus A320 te airbrushen. Eerst werd er van het ontwerp een gigantische print gemaakt die werd overgetekend op het vliegtuig. Daarna werden de kleuren gemengd en werd het vliegtuig met de hand geschilderd.

Morgen, 24 februari, zal Amare op haar eerste vlucht vertrekken naar Wenen en zal vanaf nu heel Europa doorkruisen.

Wil je zelf zien of je volgende vlucht met Amare, Trident, Rackham of Magritte is, dan kan je nakijken op de speciale Belgian Icons websites van Brussels Airlines. Met een beetje geluk zal je deze zomer dus met een uniek vliegtuig naar je vakantiebestemming vliegen.

Alle afbeeldingen © Brussels Airlines

Deze artikels kunnen je ook interesseren