De sweet spots in/naar Europa in het vorige artikel waren een voorsmaakje van het echte werk. Er zijn immers heel interessante awards te boeken met je Miles & More-mijlen in de rest van de wereld.
Miles & More Basics - Inhoudsopgave
Sweet spots - Wereld
Zoals gezegd combineren sweet spots lage mijlentarieven met waardevolle awards. In het vorige artikel kon je al enkele interessante awards ontdekken in Europa. We bekijken nu awards buiten Europa.
Vanuit een Benelux-standpunt denken we niet snel aan binnenlandse vluchten, maar er bestaan wel degelijk domestic awards binnen Miles & More. Voor vluchten in grotere landen zoals Canada, de USA of misschien zelfs Brazilië kunnen ze interessant zijn. Vluchten van vijf uren of meer zijn daar immers geen uitzondering.
Een retourvlucht tussen Miami (MIA) en Seattle (SEA), zowat de twee uithoeken van de USA (buiten Alaska) kan je zo boeken voor 25.000 mijlen in Economy of 35.000 mijlen in Business Class.
Je bent trouwens niet verplicht een retourvlucht te boeken. Een enkeltje kan al voor 12.000 mijlen in Economy (want Miles & More rondt online af naar beneden), of 17.000 mijlen in Business Class. En dat voor een vlucht van meer dan 2700 mijl over het hele continent! Met de aansluitbonussen van de Brussels Airlines American Express Premium alleen kan je deze vlucht al boeken.
Tussen New York (JFK) en Los Angeles (LAX) of San Fransisco (SFO) kan je zelfs vliegen in de 757-200 van United (UA) die met een internationale, 180-graden ''lie-flat' Business Class (Premium Service) uitgerust is. United rekent trouwens weinig of geen fuel surcharges aan. Kortom, een dubbel voordeel!
Door de geografische ligging van Hawaii en de populariteit van deze bestemming zijn vluchten tussen deze Amerikaanse staat en haar omliggende regio's meestal wat langer en duurder. Gelukkig kunnen we daar met mijlen een mouw aan passen.
Hawaii neemt immers ook op de Miles & More-mijlentabel een speciale plaats in en voorziet relatief gunstige mijlentarieven voor deze bestemming. Je kan vliegen met de Star Alliance-partners United (UA) en Air New Zealand (NZ) die weinig of geen brandstoftoestlagen aanrekenen.
Enkele voorbeelden:
Vliegen tussen het vasteland van de USA en Hawaii kan je voor 40.000 mijlen retour of 20.000 mijlen enkele reis in Economy. Zoals gezegd komen daar slechts enkele dollars aan extra kosten bij. Als je in de USA bent, kan dit een leuke side-trip worden.
Je kan Hawaii ook als tussenstop gebruiken op een reis over de Stille Oceaan. Hetzelfde tarief van 20.000 mijlen enkele reis geldt immers ook voor vluchten tussen Hawaii en het Verre Oosten en Oceanië. Je kan op deze manier dure tickets voor deze route uitsparen. Probeer te vliegen op Air New Zealand (NZ) om brandstoftoeslagen te vermijden.
Vergeet tot slot ook niet dat je awards kan nesten, zoals we in een vorig artikel al lieten zien.
Als je het Amerikaanse continent bezoekt, kan je voor relatief weinig mijlen een uitstapje maken naar de Caraïben of Centraal-Amerika. Er zijn mooie plekjes op te zoeken aan tarieven die betaalbaar zijn:
Vliegen tussen New York en Guadeloupe? Je kan het voor 17.000 mijlen one-way in Economy. In Business Class is het one-way tarief 30.000 mijlen.
Retourvluchten kunnen aan 35.000 of 60.000 mijlen in Economy of Business.
Door te vliegen met United (UA) of TACA (TA) vermijdt je ook nog eens fuel surcharges!
Denk er eventueel aan awards in elkaar te weven.
Het management van Miles & More lijkt wel iets met eilanden te hebben, want ook deze uitgestrekte, eilandrijke regio kent behoorlijk lage mijlenkosten, terwijl betalende tickets meestal duur zijn.
Enkele vluchten binnen Oceanië kunnen al vanaf 15.000 mijlen in Economy en 27.500 mijlen in Business Class.
Prijzen voor retourvluchten zijn 30.000 en 55.000 mijlen respectievelijk in Economy en Business Class.
Gezien de vaak lange afstanden is boeken in Business Class zeker te overwegen aan deze lage prijzen.
Jammer genoeg moeten deze awards via de telefoon geboekt worden.
Binnen eenzelfde regio zijn ook geen stopovers toegestaan, zelfs niet op retourvluchten.
Je kan wel genieten van lage fuel surcharges.
Op een trip naar Australië of Nieuw-Zeeland kan je met Miles & More dus makkelijk de exotische eilanden Fiji, Tahiti, Samoa, ... bezoeken zonder hoge ticketprijzen te betalen.
Miles & More definieert één regio voor wat zij "Middle East, Caucasus, north/central Africa" noemen, een zeer uitgestrekt gebied met vaak lange en dure vluchten.
(Zie ook het vorige artikel voor vluchten tussen Europa en deze regio.)
Prijzen binnen deze regio beginnen al aan 15.000 mijlen Economy one-way tot en met 55.000 mijlen Business Class retour.
Ethiopian Airlines (ET) heeft misschien wel het uitgebreidste netwerk ter plaatse, maar vergeet niet dat ook Brussels Airlines (SN) veel Afrikaanse bestemmingen heeft (zowel vanuit Europa als fifth freedom flights binnen Afrika).
In deze reeks vestigden we al regelmatig de aandacht op vluchten of maatschappijen met lagere brandstoftoeslagen. Indien je routering het mogelijk maakt, levert dit natuurlijk een extra besparing op.
Enkele voorbeelden:
Vluchten met Polish LOT
Vluchten op United binnen Noord-Amerika
Vluchten op United naar Centraal- en Zuid-Amerika of de Caraïben
Vluchten met Avianca en TACA binnen Zuid-Amerika, naar de Caraïben of zelfs Europa
Voor vluchten vertrekkend vanuit Brazilië mogen wettelijk geen fuel surcharges aangerekend worden.
Tip: Singapore Airlines (SQ) fifth freedom vlucht van Sao Paulo (GRU) naar Barcelona (BCN), of Lufthansa (LH) Sao Paulo (GRU) naar Frankfurt (FRA). (Positioneren naar FRA en BCN kan je zonder al te veel kosten met gewone tickets, eventueel met een lagekostenmaatschappij.) Je kan ook zonder brandstoftoeslagen van Sao Paulo (GRU) naar Johannesburg (JNB) vliegen met South African Airways, één van de weinige verbindingen tussen Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Misschien een mooi segment voor een trip rond de wereld?
Vluchten met Air China of Singapore Airlines
...
Vluchten binnen een regio zijn niet altijd een goed gebruik van je air miles. Binnen een regio kan je mogelijk met lagekostenmaatschappijen goedkoop (of goedkoper) reizen. De beschikbaarheid van award seats is ook lager dan voor betalende stoelen, en dan kan gewoon boeken voor een korte(re) vlucht gewoon makkelijker zijn.
Soms kan het interessant zijn om je vlucht binnen eenzelfde regio toch met mijlen te boeken:
Prijzen in mijlen zijn constant, en dus kunnen ze relatief interessanter zijn dan cash betalen voor een vlucht. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je kort voor het vertrek geconfronteerd wordt met heel hoge ticketprijzen.
Sommige regio's zijn heel groot en kennen lange en/of dure vluchten (denk aan Oceanië) en dan kan een ticket met mijlen toch waardevol zijn. Zie ook elders in deze reeks artikels.
Vergeet ook niet dat heel Rusland deel uitmaakt van de regio Europa. Hoewel er niet heel veel Star Alliance-vluchten zijn naar verre locaties in Rusland, kan het een eventuele eerste 'hop' zijn op weg naar landen rondom Rusland.
Miles & More heeft vrij uitgebreide routeringsregels. Gebruik ze maximaal om de waarde van je ticket te verhogen.
Heb je niet genoeg mijlen om alle bestemmingen te bezoeken dan kan je uiteraard betalende en mijlentickets combineren. Boek daarbij de goedkoopste en/of kortste segmenten betalend, en gebruik je mijlen voor lange en dure vluchten.
We hebben ze al enkele keren vermeld: de Fly Smart Awards en Meilenschnaeppchen blijven natuurlijk ook interessant.
Bij de Meilenschnaeppchen loont het ook de moeite om op de site een andere land als vertrekpunt te kiezen (rechts bovenaan). Vluchten vanuit onze buurlanden zijn haalbaar mits een korte positioning flight maar je kan ook kiezen voor een nabijgelegen luchthaven. Wie weet welke promo's er zijn vanuit Düsseldorf (DUS)...
Gebruik de Mileage Calculator op de LH-website om het juiste aantal mijlen makkelijk te berekenen, of om te verkennen wat je met een bepaalde hoeveelheid mijlen kan doen.
Houd rekening met de Miles & More-regio's.
Vergeet niet dat one-ways ook mogelijk zijn!
Denk aan het beperken van de fuel surcharges.
Buiten Europa zijn er enkele mooie awards te vinden. Bekijk de award chart heel goed en haal het maximum uit je mijlen!
In het volgende, en laatste, deel van deze serie bespreken we enkele veel gestelde vragen over Miles & More.