10 gadgets die deze zomer zeker in je bagage moeten zitten

De zomervakantie komt eraan, dus iedereen staat te popelen om zijn bagage in te pakken en te vertrekken op een welverdiende vakantie. Dat we hier bij Jumpseat fan zijn van technologie en gadgets is geen geheim, en we delen dan ook graag onze 10 favoriete tools voor onderweg.

Action camera of GoPro

Of je nu een actieve reiziger bent, de festivals afschuimt of een citytripper bent, een action camera zoals een GoPro past in ieders bagage. Doordat de GoPro zo klein is kan je hem overal mee naartoe pakken, en korte filmpjes of snapshot foto's maken. Enorm leuk om te delen op bijvoorbeeld Instagram. Plak hem op de auto om van je roadtrip een superleuke timelapse te kunnen delen.

Bonus: vergeet niet je Go-Pole mee te bestellen als je creatief wil omgaan met het perspectief  (ohja, en zeg nooit selfiestick tegen een Go-Pole).

Een stevige powerbank

Wie wel eens op stap gaat met camera, smartphone en andere gadgets beseft wat voor een enorme honger naar stroom die dingen hebben. Wil je zeker zijn dat je spullen onderweg niet zonder juice komen te zitten, investeer dan in één of meerdere degelijke powerbanks. Zorg ook voor de nodige USB-kabels om onderweg te kunnen opladen.

Betrouwbare geheugenkaarten

Niks zo vreselijk als tot de vaststelling komen dat je foto's zijn verloren gegaan doordat je geheugenkaart defect is, of dat die timelapse waar je uren voor hebt zitten filmen niet is opgeslagen. Om het risico te minimaliseren koop je best geheugenkaarten van een gekend merk, en liefst ook meerdere (kleinere) kaarten. Zo spreid je het risico.

Wereldstekker

Niet alle landen gebruiken de voor ons zo vertrouwde Europese stopcontacten. Wanneer je regelmatig reist loont het de moeite om een wereldstekker aan te schaffen, die je wereldwijd kan inzetten. Lonely Planet heeft voor de meeste bestemmingen een handig overzicht van welke stekker je nodig hebt. (Oh ja. Nu we het erover hebben, heb je ook al je reisgids opgepikt?)

Earplugs

Voor wie vaak last heeft van zijn oren bij het vliegen zijn er oordopjes die de druk (deels) verzachten. Vergelijkbare oordopjes bestaan voor wie niet kan slapen op hotel bijvoorbeeld. Hoe vaker je vliegt, hoe minder last wordt gezegd, dus de boodschap is duidelijk!

Degelijke tags voor je koffers

Niks zo hatelijk als bagage die niet aankomt op je bestemming. Sommige mensen zweren er tegenwoordig bij om heel hun inboedel mee aan boord van het vliegtuig te willen slepen, tot ergernis van cabinepersoneel en medepassagiers. Voor wie netjes zijn bagage afgeeft aan de check-in desks om zo bevrijd van alle gezeul rustig aan boord te kunnen gaan zijn er stevige identificatietags. Mocht er iets misgaan met je bagage kan men hiermee erg snel je bagage terugbezorgen.

Toch nood aan een nieuwe koffer? Een degelijke koffer kan een investering lijken, maar je hebt er dan ook jaren plezier van. Rimowa en Samsonite zijn zowat dé referenties op het vlak van reiskoffers.

Een statief(je) voor je camera of smartphone

Foto's maken met je smartphone, iedereen doet het omdat het snel en gemakkelijk is, en de kwaliteit van deze camera's is tegenwoordig perfect voldoende voor de meeste vakantiekiekjes. Wil je echter 's avonds op je terras nog wat foto's maken, of die prachtige zonsopgang vastleggen, dan kan komt een compact statiefje altijd van pas.

Gps tracker voor je bagage

We haalden het hierboven al aan, bagage durft wel eens op stap te gaan zonder zijn eigenaar. Wil je toch kunnen volgen waar je bagage zit, dan kan Trakdot een oplossing zijn.

Dit toestelletje gaat in je bagage, en stuurt regelmatig zijn locatie via bluetooth naar je smartphone. Wanneer het toestel detecteert in een vliegtuig te zijn gaat het in slaapstand, om in regel te zijn met de geldende veiligheidsregels. Handig dingetje!

Noise-cancelling hoofdtelefoon

Wie lang moet vliegen en niet gestoord wil worden door medepassagiers of door het monotoon dreunende geluid van de motoren, bestaan er koptelefoons die deze geluiden wegfilteren, zodat je optimaal kan genieten van het entertainment aan boord, of van de Netflix-series op je tablet. Wij zijn fan van de Bose Quiet Comfort serie. Er bestaan modellen die over je oren zitten, of modellen die je in je oor aanbrengt, naar je eigen voorkeur.

Conclusie

Er zijn enorm veel tools die het leven van de reiziger een stuk aangenamer maken, zeker als je nog aankijkt tegen een aantal uur vliegen in Economy. Bovenstaande 10 (we kijken niet op eentje meer of minder) zijn producten die we zelf regelmatig gebruiken en absoluut kunnen aanraden!

Welke is jouw gouden tip? Wat zit er sowieso in jouw koffer? Laat het ons in de comments weten, de leukste reacties worden beloond met een setje Jumpseat luggage tags!

https://www.instagram.com/p/BJidmKIBABd/

 

Beelden: 1-3,5-7, cover Unsplash; 4 Belga

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Jumpseat kan een compensatie ontvangen wanneer je deze links gebruikt. Lees hier meer over ons beleid.