Tim Baelus

2 min leestijd

Brussels Airlines presenteert vliegend kunstwerk

Vanmorgen presenteerde Brussels Airlines in haar eigen hangar Magritte, tot voor kort bij de vliegtuigspotters beter gekend als OO-SNC. Vanaf vandaag zal niet enkel het geoefende oog van de vliegtuigspotter dit toestel herkennen, want het kleurenschema, een eerbetoon aan de surrealistische kunstschilder René Magritte, zal in menig luchthaven bewonderende blikken oogsten.

Wie ons volgt op Twitter, kon vanmorgen de presentatie van dit vliegend kunstwerk live volgen. We waren namelijk zelf bij de onthulling aanwezig en zagen daar hoe (na de nodige welkomstwoordjes, bedankingen en lofbetuigingen) het toestel in aanwezigheid van burggraaf Etienne Davignon en minister van verkeer Jacqueline Galant onthuld werd.

Na "Rackham" vorig jaar, dat volledig in het teken van Kuifje stond, is dit het tweede toestel dat Brussels Airlines herschildert in een volledig Belgisch thema. De luchtvaartmaatschappij wil aan de buitenwereld tonen dat ze op en top Belgisch is en dat ze de Belgische cultuur ondersteunt en uitdraagt naar de rest van de wereld.

Op de romp van het vliegtuig worden twee kunstwerken van René Magritte in elkaar verweven, La Clairvoyance en Le Retour.

Maar ook het interieur heeft een make-over gekregen met de vogels van Le Retour op de bagagevakken en de beroemde man met de bolhoed op de voorste wand.

Het toestel vliegt vandaag nog naar Madrid en zal vanaf nu heel Europa doorkruisen. Op de eerste vlucht krijgen de passagiers chocolade van Neuhaus, die voor de gelegenheid in een unieke Magritte-verpakking werd gestoken.

Wil je zelf zien of je volgende vlucht met Magritte is, dan kan je dit nakijken op de website van Brussels Airlines. Is je vlucht niet met Magritte, noch met Rackham? Niet getreurd, binnenkort stelt Brussels Airlines namelijk nog een speciaal vliegtuig voor, met als thema de Rode Duivels. Met een beetje geluk zal je deze zomer dus met een uniek vliegtuig naar je vakantiebestemming vliegen.

Deze artikels kunnen je ook interesseren