Tim Baelus

2 min leestijd

Brussels Airlines maakt terug winst en dat vieren we!

Eerder vandaag kondigde Brussels Airlines op een persconferentie aan dat het na een aantal moeilijke jaren terug uit de rode cijfers is. Tijdens het jaar 2015 maakte het 41 miljoen euro winst. Een sterke prestatie na een aantal verliesjaren en een duidelijk teken dat de vernieuwde commerciële strategie werkt. En aangezien elke reden om te feesten voor ons goed is, gaan we dit vieren, op 31 december in Moskou!

De resultaten die Brussels Airlines vandaag voorlegde zijn mooi te noemen. Met een winst van 41 miljoen euro, een omzet van 1.274 miljard euro, een passagiersgroei van 13% en een seatloadfactor die met 3.4% gegroeid is, is de luchtvaartmaatschappij met glans geslaagd voor de herpositioneringsoefening waar het een aantal jaar geleden voorstond. De dieprode cijfers van 2011, 2012 en 2013 lijken ver af.

"Onze commerciële strategie slaat duidelijk aan op de markt en we zijn op de juiste weg"

Ook in de volgende jaren wil Brussels Airlines blijven groeien. Zo kondigde het vandaag aan dat er in 2016 maar liefst 240 extra jobs worden gecreëerd. De vernieuwing van de vloot zet zich onverminderd verder met de toevoeging van een 10de Airbus A330 en de phase-out van de Avro's, die vervangen worden door Airbus A319's en A320's. In 2018 wil de maatschappij 10 miljoen gasten vervoeren.

Mooie resultaten, die vragen om een feestje én een vlucht met Brussels Airlines. En als er nu iets is wat we hier bij jumpseat.be graag doen, dan is het wel feesten en goedkoop vliegen! Het toeval wil nu dat er vandaag een fantastische deal te boeken is bij Brussels Airlines. Voor €77 vlieg je heen en terug naar Moskou op verschillende data in het najaar en de winter. Ook tijdens de feestdagen is deze lage prijs beschikbaar, dus hebben we besloten om oudjaar te gaan vieren in Moskou!

Heb je zin om mee te gaan? Laat dan iets weten in ons forumtopic! Denk er aan, wij zijn geen reisbureau of touroperator, dus je vluchten en hotel boek je zelf. We gaan zelf van 31 december tot en met 3 januari. Ga je zelf graag iets langer of iets korter, dan kan je makkelijk nakijken wanneer de vluchten het goedkoopst zijn met Google Flights. Boeken doe je rechtstreeks op de website van Brussels Airlines. Verder moet je van ons geen geleide rondleiding door Moskou verwachten. We gaan in de eerste plaats om te feesten. Als we de dag nadien nog op onze benen kunnen staan, zullen we uiteraard de stad gaan bezichtigen.

Hou er rekening mee dat je voor Moskou een (prijzig) visum nodig hebt en dat de aanvraagprocedure wel wat tijd in beslag neemt.

 

Deze artikels kunnen je ook interesseren